Aquest any Masquefa ha viscut un Sant Jordi per partida doble, ja que per primera vegada es va celebrar també un dia abans, divendres 22 d’abril. Això va permetre als masquefins gaudir del temps primaveral (excepte el dia de Sant Jordi per la tarda que va ploure) per comprar les tradicionals roses (de tot tipus de colors, però sobretot les tradicionals de color vermell) i llibres (amb les darreres novetats editorials o els grans clàssics) als nostres éssers estimats.

Nou comerços van instal·lar les parades als carrers Major, Sant Pere, Crehueta i a l’avinguda Catalunya. També a La Beguda Alta, al carrer Major. Sis entitats també van posar parades dissabte, per donar a conèixer la seva tasca i vendre material promocional per recollir fons. I per animar la jornada l’Associació de Comerciants i Serveis de Masquefa va instal·lar un inflable a la zona de les parades (cantonada carrer Rogelio Rojo amb carrer Major).

La Biblioteca també va celebrar el seu 5è aniversari

La tarda del dimecres, 20 d’abril, es va fer el recital poètic ‘M’exalta el nou i m’enamora el vell’, de J.V. Foix, a càrrec de Cacu Prat i Pep Tines i acompanyat d’imatges artístiques de Sebastià Plans.

Dijous, 21 d’abril, la Biblioteca va organitzar per la tarda una trobada amb el Club de Lectura on es van recomanar lectures i es van presentar les darreres novetats editorials. Tot seguit la filòloga, Núria León , el doctor en didàctica de la llengua i la literatura, Jaume Batlle, i la professora, Montse Matas, van presentar el llibre de la masquefina M. Carme Junyent ‘Escoles a la frontera’. L’autora va explicar l’experiència d’un any i mig que la va portar a visitar totes les escoles de l’Anoia. Va reflexionar sobre el sentit de frontera en aquest territori, sobre l’ús de la llengua, com és la gent de cada poble i les històries familiars que hi ha al darrera.

Divendres, 22 d’abril, es va celebrar la Festa d’Aniversari amb els Goblins. Un d’ells, provinent del país dels Llibres de fantasia va arribar a la Biblioteca acompanyat de la Fina Lletres, la gran lectora de llibres. Cada nen que hi havia present va donar una paraula al Goblin per guardar-la a la caixa màgica de mots per a que tots els escriptors poguessin trobar-les. Els nens també es van poder fer fotos amb el Goblin. La Fina també va explicar uns quants contes i va recomanar llibres. La festa va acabar amb la dansa del país dels Goblins i després tots els presents a la Biblioteca van bufar les espelmes del 5è aniversari.

El Sant Jordi a la Sala Polivalent

El Sant Jordi es va avançar un dia també a la Sala Polivalent. Divendres, 22 d’abril, a la tarda es va fer una cantada de Caramelles Infantil amb 12 infants que van oferir una petita mostra del seu repertori amb acompanyament de piano. Anna Martí i Isabel Llopart (direcció) i Xavier Tobella (piano).
Després es va estrenar l’obra ‘La Carla, en Jan i la llegenda de Sant Jordi’ d’Eugeni Muriel amb il•lustracions de la Teresa Herrero i a càrrec dels alumnes d’AMACAT – Aula de Música de Masquefa i CEM Cal Maristany dels Hostalets de Pierola.
Tant la cantada de Caramelles Infantil com la representació de l’obra sobre la llegenda de Sant Jordi van ser tot un èxit i van aixecar molts aplaudiments entre el públic present a la Sala Polivalent.