Més de 250 corredors i prop de 90 voluntaris van participar, aquest diumenge passat, en la primera cursa de muntanya ‘Trail Les Tres Fonts’, que es va fer a Masquefa. La cursa, organitzada per Masquefa Trail, amb la col·laboració de l’Ajuntament i diversos establiments locals, va estar oberta a corredors locals i d’arreu. A més, va fer sortir al carrer nombrosos vilatans que van voler gaudir de la jornada veient els atletes en acció i participant en les diverses activitats populars que es van fer.

Durant el recorregut, de 12 quilòmetres i 300 metres de desnivell, els esportistes van rebre els ànims, no només del públic assistent, si no també dels 24 cartells que es van repartir en diferents trams amb missatges d’ànim. El ‘Trail Les Tres Fonts’ va transcórrer pel terme de Masquefa, passant pels indrets rurals més característics. Els participants, de totes les edats, van poder gaudir d’un entorn de terres envoltades de vinyes i dominades per la muntanya de Montserrat, trepitjant corriols, rieres i pistes. Tres fonts van ser testimonis del pas dels corredors: la Font del Cementiri Vell, la Font del Violí, a la riera de Masquefa, i la Font del Roure, just a l’arribada a la meta. La cursa va tenir la sortida i l’arribada a la Plaça dels Jocs. Els corredors, a més, van tenir servei de cafè gratuït, avituallament il·limitat, tant de beure com de menjar, i animació a la sortida i arribada amb un speaker.

Cal destacar també la gran participació del Club Excursionista de Sords de Catalunya. El club va gestionar un intèrpret del llenguatge de signes per a que poguessin gaudir de tot el programa com la resta de corredors.

La cursa tenia tres categories, cadascuna d’elles amb modalitat masculina i femenina: categoria absoluta, categoria veterans (corredors de 45 anys o més) i categoria local, en què van participar els corredors empadronats a Masquefa. Un altre singularitat destacable va ser l’entrega de premis, que no es va fer fins que no va arribar l’últim participant a la línia de meta i que va ser el primer en pujar a l’escenari i rebre el primer guardó.

 Els guanyadors

– Categoria general masculina: Francisco Javier Munuera, Oliver Galindo i Antonio Rodríguez.

– Categoria general femenina: Yolanda Civit, Montserrat Parera i Veronica Jimeno.

– Veterans masculins: Francisco Javier Navarro, Miguel Luque i José Mª Griñon.

– Veteranes femenines: Nuria Magdalena, Marta Vasques i Conchi García

– El 1r màster home: Pascual Vicente

– La 1a màster dona: Creu Palacín

– L’atleta més veterà: Miguel Ruíz

– L’atleta més jove: Pol Martínez

– L’Atleta amb més compromís: Pina Pintado

– El Club més participatiu: Club Excursionista de Sords de Catalunya.

Tots els participants que van completar la prova van ser obsequiats amb una bossa del corredor, amb una samarreta tècnica i articles cedits per marques comercials.

Cursa solidària

Un euro de cada inscripció es destinarà a l’Associació Alma de Masquefa, una entitat sense ànim de lucre, que vetlla per la protecció i el respecte per a les persones amb discapacitat intel·lectual, evitant situacions de desemparament i aïllament i sensibilitzant a la societat.

Botifarrada popular

Un cop acabat el trail, es va fer una botifarrada popular gratuïta per a tots els assistents i els tabalers dels Pixafocs i Cagaspurnes van preparar algunes sorpreses.