Una cinquantena de joves masquefins van participar del 24 de novembre al 2 de desembre a les xerrades, tallers i el concert que l’Ajuntament i la comissió de joves KSJ Masquefa van organitzar al municipi en motiu del Dia Mundial de la Sida.

Masquefa ha demostrat un cop més que compta amb un jovent actiu, altruista i implicat. Prop d’una cinquantena de persones van participar del 24 de novembre al 2 de desembre a les Jornades de Salut i Sexualitat, un projecte impulsat per la Regidoria de Joventut i la comissió de joves KSJ Masquefa en motiu del Dia Mundial de la Sida.

Al llarg d’una setmana, el Casal de Joves va ser la seu de diferents xerrades, tallers i un concert amb l’objectiu de fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida, mostrar solidaritat internacional, donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció. El projecte va arrencar dijous 24 de novembre amb una taula rodona on es van resoldre dubtes sobre el consum de drogues; i divendres 25, l’Associació de Famílies de Menors Transsexuals va oferir una conferència adreçada a professionals, famílies i joves. Dimecres 30 de novembre, el Casal de Joves va rebre un taller sobre sexualitat segura, prevenció i salut; i dijous 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, es va celebrar un taller participatiu sobre sexualitat, sentiments i relacions personals. Amb l’objectiu de fomentar la participació i premiar l’assistència, les persones que van participar en tres de les quatre xerrades van rebre un pack jove de regal, que contenia una motxilla, una samarreta i uns preservatius.

Mentrestant, del 28 de novembre al 2 desembre el Casal de Joves va acollir l’exposició gratuïta “Sex o no sex”, una mostra adreçada als joves que girava entorn de les conductes de risc en les relacions sexuals i del preservatiu com a mesura de prevenció. Finalment, com a acte de cloenda de les Jornades sobre Salut i Sexualitat, la Regidoria de Joventut i la comissió de joves KSJ Masquefa van organitzar divendres 2 de desembre un concert solidari de música contra la Sida amb l’actuació dels grups Karaoke Band i Misled Sound. Amb l’entrada solidària es va poder recol·lectar quilos de menjar i material d’higiene personal que aniran al banc d’aliments de Masquefa.

Properes activitats

Al llarg del primer trimestre de l’any 2017, l’Ajuntament i la comissió de joves KSJ Masquefa aniran novament de la mà per oferir als joves masquefins diverses propostes lúdiques i culturals: un taller de primers auxilis (13 de gener), taller d’elaboració de mug cakes, tasses decorades (27 de gener i 3 de febrer); taller de creació d’APP’s (10 de febrer); taller de cuina (24 de febrer); Festa de Carnaval (4 de març); jornades de Hip-Hop per la Igualtat (11 de març); torneig de Play Station (17 de març); taller de carcasses de mòbil (24 de març); taller de customització de roba (31 de març); o un curs de 20 hores vetllador/a escolar entre els mesos de febrer i març.