L’Ajuntament i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) fan una valoració molt positiva de les dades estadístiques extretes, tant per l’alta participació com pels resultats obtinguts.

Més de 600 masquefins han participat durant els darrers mesos en el Programa de Cribratge de Càncer Colorectal (PCCR), una iniciativa gratuïta adreçada a homes i dones d’entre 50 i 69 anys promoguda pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Com a resultat d’aquesta iniciativa, gairebé el 40% dels veïns d’aquesta edat han realitzat un senzill test de femta que permet detectar el càncer en etapes molt precoces, quan encara no existeixen els símptomes, augmentant així les possibilitats de curació en cas de malaltia.

Després de rebre una carta als domicilis particulars en què se’ls informava de les instruccions del programa, aquelles persones interessades a participar només havien d’acostar-se a les farmàcies col·laboradores per fer una prova inicial molt senzilla. L’Ajuntament de Masquefa fa un balanç positiu de l’alta participació en el Programa de Cribratge de Càncer Colorectal i encoratja els veïns a implicar-se en futures campanyes. Al mateix temps, el consistori recorda la importància de fer-se proves periòdiques destinades a detectar possibles indicis de càncer.

Per a més informació d’aquest programa, podeu trucar al telèfon 93 260 79 59 o bé enviar un correu electrònic a prevenciocolon@iconcologia.net. També podeu consultar més detalls descarregant el tríptic informatiu en aquest enllaç o visitant el portal web de la Generalitat de Catalunya.