Aquest dimarts, 1 de desembre, se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Masquefa va aprofitar la proximitat de la data i aquest cap de setmana passat va fer diversos actes amb l’objectiu de donar informació i al mateix temps ser solidaris amb els afectats per la malaltia.

Divendres, 27 de novembre, el Casal de Joves va organitzar una xerrada sobre sexualitat segura que va comptar amb la presència d’una quinzena de joves, d’edats compreses entre els 12 i els 14 anys. La xerrada, que va durar un parell d’hores, va tractar de temes com els canvis que es produeixen en l’adolescència, l’inici a la sexualitat i la prevenció de malalties de transmissió sexual.

Un dia després, dissabte 28 de novembre, el Casal de Joves va acollir el concert ‘Música contra la SIDA’ amb l’actuació de Komba’t (un grup musical de Molins de Rei que fa poc s’ha iniciat i barreja estils de rock, ska i reggae) i Trast (un grup de mestissatge format al Baix Llobregat). Al concert, la majoria joves entre els 16 i els 30 anys, van poder accedir gratuïtament. Només havien de portar material escolar, joguines o productes d’higiene personal que es faran arribar a les famílies que actualment tenen més necessitades. Les persones que no van portar res, van fer un petit donatiu que es destinarà a adquirir productes de primera necessitat.

Cal destacar la feina que van dur a terme els voluntaris de la comissió KSJ, que van ajudar amb el muntatge i el desenvolupament de l’acte. També es van fer càrrec de la barra de la festa. Els beneficis que van aconseguir es destinaran al Cap de Setmana Jove 2016.