Lletres urbanes amb regust a denúncia social. La barreja de hip hop i flamenc que l’ha fet popular. Una explosió de so i llum. I una vintena d’artistes cantant, ballant, escopint foc, practicant malabars o fent equilibris damunt d’una bicicleta. El concert que Sergio Contreras va oferir dissabte al camp de futbol de Masquefa va tenir de tot.
El jove cantant en va tenir prou amb sortir a l’escenari i exhibir la seva simpatia andalusa per posar-se a la butxaca, en només un segon, les 800 persones que l’esperaven impacientment. El concert es va haver d’endarrerir més de dues hores a causa de la pluja que havia caigut a la tarda, la qual va retardar les proves de so. L’amenaça de mal temps va contribuir també a que l’esdeveniment no aconseguís l’afluència de públic esperada, segons que expliquen els organitzadors: els bars La Tapita de Plata, La Placeta, el Pincho i Lídia.
Contreras va ser generós i va compensar l’espera dels espectadors amb més de dues hores de concert, durant les quals no va parar de moure’s d’una punta a l’altra del gran escenari i va interpretar pràcticament tots els temes del seu nou àlbum, Transparencia de un alma, als quals va afegir algunes cançons dels dos treballs anteriors, Lleno de luz y de sal i El espejo.
Després del concert, Contreras va tornar a fer gala de la seva simpatia rebent els fans, amb els quals va fotografiar-se i va signar-los autògrafs.
 
‘Masquefa Despierta’
El concert de Sergio Contreras s’emmarcava en una iniciativa més amplia, el festival Masquefa Despierta. Així, després del concert els assistents van poder allargar la festa fins ben entrada la matinada gràcies a una discoteca mòbil amb animadors, go-gos i una gran pantalla gegant amb imatges en directe.
 
Èxit organitzatiu i logístic
El concert, un dels més grans que s’ha fet mai a Masquefa, va ser tot un èxit organitzatiu i logístic. L’Ajuntament va col·laborar logísticament en la iniciativa. Cal destacar també la tasca de la Policia Local, Protecció Civil, l’ADF i la brigada municipal, que van vetllar perquè tot sortís tal i com estava previst i sense cap incidència. Aquests cossos de seguretat van viure un cap de setmana especialment intens, ja que, a més del concert, van treballar també per la Festa del Raïm i la Festa Major de La Beguda.