El programa ‘Fem Cultura’ de l’Ajuntament de Masquefa va iniciar dissabte, 5 de març, la seva primera activitat de l’any a Barcelona. Els masquefins van sortir de la Vila a les 8 del matí amb autocar. Un cop arribats a la capital catalana, una guia experta els va acompanyar en una ruta guiada per l’Eixample, el Modernisme i la Casa Batlló.

Durant l’itinerari els masquefins van conèixer la Barcelona del segle XIX, una ciutat industrial en aquella època, amb unes muralles que al cap de poc temps es van enderrocar. Un cop caigudes, Barcelona es va obrir a una nova urbanització, moment en què va aparèixer a la història de la ciutat el pare de l’urbanisme, Ildefons Cerdà. D’aquesta manera va sorgir el nou Eixample que es va vestir amb edificis dels grans noms del modernisme: Puig i Cadafalch, Domènech i Muntaner i Antoni Gaudí.

Entre els diferents indrets que van visitar els masquefins hi ha l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, el carrer Balmes i el carrer Enric Granados, amb edificis que són un fidel reflex del modernisme català. També van recórrer la Rambla de Catalunya i la coneguda Illa de la Discòrdia amb la Casa Lleó Morera, la Casa Ametller i la Casa Batlló.
Finalment, van visitar l’interior de la Casa Batlló amb àudio guies. Aquest edifici està dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, entre 1905 i 1907. La Casa Batlló sorprèn per fora i enamora per dins.

Properes activitats

Seguint amb el programa Fem Cultura, i dins la programació ‘Cafès amb Història’ dissabte, 19 de març, la Biblioteca acollirà a les 18 hores una xerrada sobre les relacions entre el Monestir de Sant Cugat i el castell de Masquefa, a càrrec de la historiadora Andrea Velázquez. I per completar la xerrada, el dissabte 16 d’abril es farà una visita al Monestir de Sant Cugat. Les inscripcions es podran fer a l’Ajuntament des del 14 de març a l’1 d’abril. El preu és de 18 euros i inclou l’autocar, l’esmorzar i la visita guiada al monestir. El punt de sortida serà a l’Ajuntament a les 8 del matí.