L’Ajuntament i l’Alzinar han organitzat, amb la col·laboració d’una desena de restauradors, el primer concurs de tapes de Masquefa: ‘Fes tapes’. El concurs, que es farà del 12 al 19 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Santa Magdalena, vol contribuir a donar a conèixer l’oferta gastronòmica i dinamitzar aquest sector.

El funcionament és molt senzill. Tothom qui vulgui concursar haurà de passar aquella setmana pels 10 establiments participants i menjar la tapa que han creat cadascun d’ells. Cada vegada que hagin provat una tapa, l’establiment els segellarà la casella corresponent en la butlleta retallable que figura en el díptic del concurs, el qual es pot trobar en els bars i restaurants participants, als forns, i a diferents dependències municipals. Només en el cas que estiguin segellades totes les tapes de la targeta, les 10, la persona podrà omplir les seves dades i votar quina tapa li ha agradat més a la part del darrera de la targeta. Després, podrà dipositar la targeta en les urnes situades en aquests bars i restaurants. Tots els concursants entraran en un sorteig d’un sopar per a dues persones en el bar que obtingui la tapa guanyadora, segons les votacions dels concursants.

Per la seva banda, aquest establiment serà obsequiat amb un trofeu i amb l’aparició en la revista municipal.

El dia 22 de juliol es farà públic quina és la tapa guanyadora i també se sortejarà el sopar per a dues persones, en un acte a la plaça de l’Estació que tindrà lloc després del fabulari de la Festa Major.

Els establiments participants al concurs ‘Fes Tapes’ són Bar Bodega El Raïm (amb una tapa de ‘callos’ casolans), Bar Lydia (minihamburguesa), CTC Cafeteria (torrada de pernil i salmorejo), Casal l’Alzinar (amb la tapa ‘Castellet del Casal’), Bar del Camp de Futbol (patata pinxo), L’Aroma (amb un pinxo d’escalivada i anxova i una canya) , L’Altra Cantonada (patates canàries), Frankfurt Cafeteria Xarlot (pinxos moruns), la Placeta (ronyons al xerès i copa de vi) i Restaurant Can Cristóbal (torrada de formatge de cabra amb fruits secs i mel). Els preus de les tapes oscil·len entre 1 i 3 euros.