Els alumnes d’últim curs d’ESO de la SES Masquefa van celebrar el 28 de juny la festa de graduació. Es tracta d’una iniciativa carregada d’emocions i simbolisme, ja que és l’últim acte col•lectiu del qual poden gaudir els estudiants de 4t, alguns dels quals han estudiat junt des de P3, és a dir, durant 13 anys.

La festa de graduació, que la SES duu a terme des de l’any 2004, es va fer a la Sala Polivalent amb la participació de 66 nois i noies, els quals va estar acompanyats del professorat, la direcció del centre, familiars, amics i altres estudiants.

La cerimònia va constar de dues parts: una de caire festiu i una altra acadèmica. La celebració va començar amb una adaptació teatral de la pel•lícula “Bajarse al moro” a càrrec de 6 dels alumnes, i d’una actuació de guitarra a càrrec d’un altre estudiant.

Concurs de curtmetratges ‘Vídeo Jove’
També es va aprofitar l’ocasió per lliurar els premis del Concurs de curtmetratges Vídeo Jove, una iniciativa conjunta de la SES i la regidoria de Joventut de l’Ajuntament en què hi participen els alumnes que durant el curs fan l’assignatura optativa d’informàtica. Els estudiants hi presenten el projecte final que preparen per a l’assignatura. Aquet any s’hi han presentat un total de 35 treballs.

A l’hora d’elegir els guanyadors, el jurat va tenir especialment en compte la plasmació dels coneixements apresos al llarg del curs i també el missatge social. Van ser premiats Héctor Paniagua, amb el vídeo “Les drogues no pinten res a la teva vida”, Nerea González, amb el treball “Per una vida saludable”, i Gerard González, amb el curt “Prou (al maltractament)”.

En la segona part de la cerimònia els tutors de 4t de la SES van fer un discurs conjunt destacant la importància del punt d’inflexió que suposa acabar l’ESO i deixar la SES per iniciar una nova etapa educativa o professional. També hi va intervenir el director en funcions de la SES, Manel Jiménez, qui va clausurar el curs.

L’acte va acabar amb el repartiment dels graduats i certificats de notes als alumnes, els quals van pujar un a un a l’escenari per tenir el seu protagonisme en l’acte. Els graduats i certificats es lliuren en un sobre tancat i els tutors demanen als alumnes que no mirin les notes fins l’endemà i es concentrin a gaudir al màxim del seu últim acte conjunt.

Després dels emotius comiats entre professorat i famílies, docents i alumnes també van gaudir d’un sopar de comiat.