Diumenge 4 de juny vam celebrar a Masquefa el dia internacional del Medi Ambient i de l’Educació en valors amb dos objectius principals: sensibilitzar a la ciutadania pel respecte al medi ambient i presentar el projecte d’Educació en valors a Masquefa. Les regidories d’Educació i de Medi Ambient han treballat transversalment perquè això sigui una realitat amb l’organització i el desenvolupament d’aquesta diada, que no hagués estat la mateixa, sense la col·laboració de diferents grups de voluntaris (COMAM, ADF, AMPAs, Protecció Civil, Ràdio Masquefa). L’Ajuntament agraeix de debò la vostra tasca!.

Al matí, les activitats es van dur a terme a l’entorn natural del Cementiri Vell. Vam començar la jornada amb una classe de tai-chi i un esmorzar-degustació de productes vegetarians. A mig matí es va fer una exhibició de vol d’aus rapinyaires, per continuar amb l’explicació, que tres veïns de Masquefa, van fer sobre la història del romànic del Cementiri Vell, on s’havia muntat una exposició sobre la natura de Masquefa i, a continuació, els joves de Can Parellada van mostrar la seva habilitat de conduir cotxes teledirigits d’autocross.

A l’hora de dinar, vam poder degustar la paella de la convivència i es va fer un sorteig de diversos productes relacionats amb l’aprofitament de les restes orgàniques. Tot seguit, es va fer una demostració d’obediència i comportament cívic dels gossos i vam repartir el díptic “El gos masquefí, per una Masquefa +kneta”.

A la tarda, la Cercavila de l’Educació en valors, va recórrer diversos carrers el poble animant i convidant als vilatans i vilatanes a continuar celebrant la festa d’Educació en valors al Recinte Rogelio Rojo, on van ser rebuts amb una xocolatada amenitzada amb cançons i balls sobre els valors, a continuació, l’espectacle de la màgia de l’aigua va fer somriure i participar als infants i als tant no infants.

La jornada va finalitzar amb el concert de la magnifica Sheila Weaber, una professional dotada per obrir el cor de l’audiència, res millor per sensibilitzar sobre l’educació en valors i el respecte al medi ambient.