La cara de son i cansament que portaven els vilatans i vilatanes el dilluns 27 de juliol reflectia el que va ser la Festa Major: cinc llarguíssim dies amb atractives excuses per sortir de casa i gaudir de les nombroses activitats organitzades per l’Alzinar amb el suport de l’Ajuntament.

Per a tots els gustos i totes les edats

Absolutament tots, grans i petits, joves i no tan joves, esportistes i amants del sofà, van tenir el seu racó en l’agenda festiva. Entre els actes s’hi van poder comptar, entre molts d’altres, diversos espectacles infantils, una multitudinària festa de l’escuma, dos nits joves (amb un concert de versions inclòs), la cercavila, el correfoc, el sopar de gala, sardanes, teatre de primer nivell, amb “Converses amb la mama”, les activitats esportives o el castell de focs.

Emotiu homenatge als Montgrins
Com no podia ser d’altra manera, els Montgrins van tornar a venir a Masquefa a treballar de valent. Els vam poder veure a la passada de Festa Major, a la missa, juntament amb la Coral l’Alzinar, a les sardanes, la serenata, el ball de gala, el concert i el gran concert de Festa Major (aquest darrer també amb la coral) i al sarau.

La formació de Torroella de Montgrí va viure l’emotiu homenatge que els masquefins i masquefines els van voler retre pel seu 125è aniversari, aprofitat la serenata. L’alcalde de Masquefa i la presidenta de l’Alzinar van enfilar-se a l’escenari per agrair de tot cor la implicació dels Montgrins amb la vila. I és que ja fa 62 anys i 63 festes majors que la formació de l’Empordà amenitza ininterrompudament la Festa Major, un rècord de Llibre Guiness.

Pastís d’aniversari
Tant l’Ajuntament com l’entitat van regalar presents a la cobla orquestra (una placa i un quadre amb un text i fotos històriques, respectivament). També els Montgrins van lliurar una placa a l’Alzinar i van dedicar una peça molt especial, la última de l’actuació, a Masquefa. La sorpresa l’havia protagonitzat poc abans el gran pastís de cartró amb tres espelmes que dibuixaven el número 125 (fet pels joves a la Zona Lliure) que la vila va regalar a la cobla orquestra.

El director dels Montgrins, el músic que hi porta més anys, el que en porta menys, i un besnet d’un dels fundadors van encendre les espelmes, que es van apagar amb l’enorme bufera conjunta de tots els components de la formació i el públic. L’homenatge el van organitzar l’Ajuntament i l’estudiós masquefí Jordi Tomàs i Elías, al qual el Consistori vol agrair públicament el seu treball.
 

L’Alzinar bufa 50 espelmes
També l’Alzinar va ser homenatjat per l’Ajuntament, en nom de tots els vilatans i vilatanes, pel seu cinquantè aniversari i per l’important paper que ha jugat i juga en la dinamització de la cultura i en l’organització d’activitats formatives a Masquefa, tal i com va destacar l’alcalde, Xavier Boquete, després de lliurar una placa en senyal de reconeixement a la presidenta de l’entitat. A més, l’Alzinar va celebrar el seu mig segle de vida amb una exposició.

La Colla de Geganters i Grallers va voler sumar-se a la celebració i el gegantó Willy va lliurar a l’Alzinar un ram de flors en la cloenda de la multitudinària cercavila de dissabte.
També la Colla de Ball de Bastons de Masquefa va celebrar un aniversari especial: els trenta anys de la incorporació de les dones al grup. El reconeixement va comptar amb representants de totes les generacions de dones que han ballat amb la colla.

Minut de silenci
A més, es va guardar un minut de silenci en record als bombers que van perdre la vida en l’incendi d’Horta de Sant Joan. Va ser una iniciativa de la colla de gegants de la Llacuna (que es van fer en memòria dels bombers que han perdut la vida en acte de servei) a la qual s’hi van sumar tota la resta de colles, l’ADF de Masquefa i el nombrós públic present a la plaça de l’Estació.