L’entitat masquefina FibroMasquefa va acomplir, dissabte, el doble objectiu que s’havia fixat amb la festa d’inauguració que va organitzar: donar-se a conèixer entre els masquefins, i sensibilitzar els vilatans sobre la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica.

El festival -que es va fer amb motiu del Dia Internacional de la Fibromiàlgia (12 de maig)- va començar a les 5 de la tarda amb una batukada del grup SONA SAMBA ES, de l’Associació de Música de Carrer d’Esparreguera, que va arrancar de davant de l’Ajuntament i va arribar fins a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo. Allà va tenir lloc l’actuació de l’Escola de Dansa Noemí Rubira, i, posteriorment, una xerrada divulgativa a càrrec del doctor Carles Baiget i la infermera Sara Acón, tots dos, professionals del CAP de Masquefa, els qual van explicar les característiques d’aquestes malalties.

El festival també va comptar amb l’actuació del grup de sevillanes de Can Parellada i el conegut mentalista Iksmen. La presentació de l’entitat va tenir un punt i final d’allò més sorollós, amb l’espectacle de pirotècnia que van oferir els Pixafocs i Cagaspurnes, la Colla de Diables de Masquefa.

L’entitat FibroMasquefa es va constituir tot just al desembre i el seu creixement ha sorprès fins i tot els seus impulsors. Actualment compta ja amb gairebé una quarantena de sòcies, majoritàriament de Masquefa, tot i que l’entitat vol arribar també a persones d’altres municipis de l’entorn. A més de la que hi ha a Igualada, és l’única entitat d’aquestes característiques de tota la comarca de l’Anoia.

Els seus objectius són ajudar en tot el que es pugui a les persones que tenen fibromiàlgia o els hi acaben de diagnosticar. Els membres de l’entitat es reuneixen cada setmana, de dilluns a divendres, al matí, a la Sala Petita de La Fàbrica Rogelio Rojo, per compartir dubtes i inquietuds, donar-se suport mutu, i participar en activitats i teràpies que els ajuden a millorar la seva qualitat de vida.