La recollida de taps de plàstic en què han participat els masquefins aquests darrers mesos ha fet finalment possible que en Josua Gavilan, el noi de 18 anys amb síndrome de down, s’hagi pogut sotmetre a la intervenció dental que necessitava i que no cobria la Seguretat Social.

Amb el lema ‘Un somriure per al Josua’, la campanya la va promoure l’Associació de Famílies amb Fills amb Discapacitat Psíquica de Piera (Dispiera) i ha aconseguit reunir els taps de plàstic suficients per a obtenir els diners que ha valgut la intervenció, amb què al Josua se li han refet diverses peces dentals per poder menjar sense problemes i evitar possibles infeccions.

A Masquefa s’han recollit taps de plàstic a l’Ajuntament i al Centre Tecnològic Comunitari. També els centres educatius s’han implicat en la iniciativa. Els taps que es recullen es venen a una empresa especialitzada que els fon perquè siguin reutilitzats.

L’Ajuntament i la família agreixen aquesta nova lliçó de solidaritat dels masquefins i els anima a continuar portant taps de plàstic als dos punts permanentment habilitats (a l’edifici de l’Ajuntament –al carrer Major, 93-, i al CTC –a l’avinguda Catalunya, 62), així com també a les escoles, perquè es destinaran a noves iniciatives de caràcter solidari. A més d’aconseguir fons per a aquestes bones causes, la recollida de taps de plàstic també contribueix a respectar i mantenir el medi ambient, ja que fomenta l’hàbit de reciclar.