Prop de 400 joves de l’Anoia van passar aquest dimecres 8 de març per La Fàbrica Rogelio Rojo per informar-se i rebre orientació acadèmica i/o laboral de la mà de professionals, centres acadèmics, cossos de seguretat i institucions. Consulta aquí l’àlbum complet de fotografies.

Fira Futur ha donat un pas més aquest any 2017 en la seva consolidació com a projecte de referència al territori a nivell d’orientació acadèmica i/o laboral per a joves. Més de 400 estudiants de la comarca de l’Anoia van participar aquest dimecres 8 de març de l’onzena edició d’aquesta jornada organitzada per l’Ajuntament de Masquefa en el marc de la Xarxa de Transició Escola-Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’acte d’inauguració de la fira va anar a càrrec de l’alcalde, Xavier Boquete; Jordi González, Inspector d’Educació a l’Anoia; Daniel Orellana, regidor d’Educació; Maribel Ferrer, alcaldessa de Vallbona d’Anoia; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Capellades, Susana Moreno; i la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola, Carme Zaragoza.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va agrair la presència de les diferents autoritats i la col·laboració directa de la Diputació de Barcelona en l’organització de la jornada. “Fa un goig enorme veure com cada any més gent s’implica en el projecte i la resposta tan positiva que genera entre el nostre jovent i els diferents centres educatius de la comarca”. Boquete també va remarcar el caràcter col·lectiu i coral d’aquest projecte “que no és únicament de Masquefa, sinó que també implica a un destacat nombre de municipis de l’Anoia”.

Qui també va posar en valor el paper de Fira Futur va ser Jordi González, Inspector d’Educació a l’Anoia, que va definir el programa com a “part essencial del projecte comú que estem impulsant al territori, tant des dels centres com des del Departament d’Ensenyament, per oferir activitats d’orientació personal, professional i acadèmica que tenen com a objectiu afavorir que els alumnes puguin treure el màxim profit del seu esdevenir personal en un futur”.

Una fira en creixement continuat

Fira Futur ha arribat a l’onzena edició amb la presència d’un total de 20 expositors, entre instituts, acadèmies, cossos de seguretat i institucions. Tots ells van instal·lar els seus estands a la Sala Polivalent i al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar les diferents opcions formatives que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència per continuar estudiant o reprendre els estudis. Entre els expositors, representació masquefina a càrrec de l’Aula de Música, MM Escola d’Idiomes, el Casal de Joves, l’ADF, Protecció Civil i la Policia Local; aquest darrer cos, protagonista d’una exhibició canina de gossos policia. Al llarg de la jornada també hi va tenir una presència destacada Ràdio Masquefa, encarregada de dinamitzar la fira.

Més espais d’orientació i un ampli ventall d’experiències professionals

Enguany, amb l’objectiu de donar una resposta ràpida i adequada a les necessitats dels joves, un total de cinc orientadors professionals (dos més que en l’anterior edició) van oferir informació i assessorament, personalitzat els visitants sobre les diferents opcions per continuar estudiant, sent aquest un dels recursos més ben valorats de la fira.

Per aquesta onzena edició de Fira Futur hi van passar prop de mig miler d’alumnes, entre els quals estudiants dels instituts Guinovarda i Salvador Claramunt, de Piera; del Programa Integral de Piera; alumnes que realitzen el curs de preparació a les proves d’accés de grau mig i superior a Masquefa; membres del Projecte Singulars; l’Institut de Masquefa; l’Institut Pla de les Moreres; i l’Institut de Vallbona.

La XI Fira Futur, a més, ha vist consolidada enguany l’aposta de l’espai ‘Experiències’, on professionals de diferents branques van explicar la seva trajectòria en relació als estudis i el món laboral. Els visitants van poder escollir entre un total de 14 xerrades, celebrades al CTC i al Casal de Joves, sobre diverses temàtiques: teatre, cossos de seguretat, administració, integració social, física i ciències de la Terra, educació social, psicologia, tecnologia mòbil, emergències sanitàries, infermeria, futbol, fotografia o periodisme.