Prop de 300 joves de l’Anoia han passat avui dijous 8 de març per La Fàbrica Rogelio Rojo per informar-se i rebre orientació acadèmica i/o laboral de la mà de professionals, centres acadèmics, cossos de seguretat i institucions. Consulta aquí l’àlbum complet de fotografies.

Dijous 8 de març La Fàbrica Rogelio Rojo ha acollit la dotzena edició de Fira Futur, organitzada per l’Ajuntament de Masquefa en el marc de la Xarxa de Transició Escola-Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Estudiants de la comarca de l’Anoia han participat al llarg de la jornada dels diferents tallers, accions formatives, xerrades i activitats incloses en el programa d’enguany amb l’objectiu de dotar els joves d’eines, projectes i equipaments de primera qualitat que els permetin formar-se educativament i professional i promocionar-se a nivell llaboral.

L’acte d’inauguració de la fira ha anat a càrrec de l’alcalde, Xavier Boquete; Jordi Vidal Marin, inspector dels centres d’Igualada en representació dels Serveis Territorials d’Ensenyament; i de Jordi Plana, gerent de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona. També hi han estat presents Josep Llopart, alcalde de Piera; Santi Broch, batlle de la Pobla de Claramunt; Jaume Riba, alcalde de La Torre de Claramunt; Daniel Orellana, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Masquefa; Elena Fernández, regidora d’Administració, Hisenda i Salut de l’Ajuntament de Masquefa; Manel Puig, regidor d’Educació de La Torre de Claramunt; Paco Corral, regidor d’Ensenyament de Vallbona; Xavier Pérez, regidor de l’Ajuntament de Masquefa i conseller del Consell Comarcal de l’Anoia; i Daniel Gutiérrez, regidor de l’Ajuntament de Masquefa.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, ha agraït la presència de les diferents autoritats i dels centres educatius i professionals que han participat en l’organització de la jornada i el suport directe de la Diputació de Barcelona; i ha assegurat que “Fira Futur s’ha consolidat al llarg dels darrers anys com un veritable generador d’oportunitats d’ocupació i una plataforma de primer ordre per orientar el futur acadèmic i laboral dels nostres joves”.

En aquest sentit, Boquete afegeix que “el projecte ja està plenament arrelat al territori gràcies a la implicació de tots els agents i a la resposta tan positiva dels joves, que valoren aquesta Fira com una ocasió única per nodrir-se de tota aquella informació i experiència essencial que necessiten per a poder encaminar amb criteri i seguretat el seu futur”.

Una fira en creixement exponencial

Fira Futur ha arribat a la dotzena edició amb la presència d’un total de 17 expositors, entre instituts, acadèmies, cossos de seguretat i institucions. Tots ells han instal·lat els seus estands a la Sala Polivalent i al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar les diferents opcions formatives que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència per continuar estudiant o reprendre els estudis.

Més espais d’orientació i un ampli ventall d’experiències professionalsç

Enguany, amb l’objectiu de donar una resposta ràpida i adequada a les necessitats dels joves, un total de quatre orientadors professionals han ofert informació i assessorament personalitzat als visitants sobre les diferents opcions per continuar estudiant, sent aquest un dels recursos més ben valorats de la fira.

La XII Fira Futur, a més, ha vist consolidada enguany l’aposta de l’espai ‘Experiències’, on professionals de diferents branques han explicat la seva trajectòria en relació als estudis i el món laboral. Els visitants han pogut escollir entre un total de 12 xerrades, celebrades al CTC, al Casal de Joves i a la Sala Petita, sobre diverses temàtiques: àmbit artístic, físico-esportiu, sanitari, científic, hostaleria i cuina, social, cossos de seguretat, humanístic o tecnològic.