L’Ajuntament de Masquefa va participar en la III Jornada d’Informació i Orientació Professional, que va tenir lloc a Granollers, per exposar-hi l’experiència de Fira Futur. La mostra masquefina ha estat considerada un exemple de bones pràctiques pels organitzadors de la jornada catalana: la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers. El certamen va acollir algunes de les iniciatives més innovadores d’arreu de Catalunya en l’àmbit de l’orientació professional, i entre aquestes la de Masquefa.

En la seva exposició, les tècniques de l’Ajuntament Lourdes Bosch i Carol Villanova van detallar els objectius de Fira Futur, la qual pretén informar els joves del municipi dels serveis i recursos formatius i laborals que existeixen en el territori.

També van destacar l’excel·lent acollida de la primera edició de la mostra, amb la participació d’una vintena de centres educatius i laborals de Masquefa, Piera, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Sant Sadurní d’Anoia, entre instituts, serveis d’ocupació, universitats i acadèmies. Més de 300 joves, familiars i professionals de l’àmbit de l’orientació professional van visitar Fira Futur en la seva primera edició.

Les tècniques municipals van explicar que Fira Futur és una de les accions previstes en el Pla de Transició Escola Treball (Pla TET), elaborat per l’Ajuntament, després d’un ampli estudi, amb l’objectiu d’orientar, formar i acompanyar els joves en la construcció del seu projecte de vida personal i professional. La fira es va celebrar per primera vegada el març passat en el marc de la Setmana de l’Escola a la Feina, que organitzen de manera conjunta el Consistori i l’institut SES Masquefa.

Segons que van explicar Lourdes Bosch i Carol Villanova, a més de Fira Futur es van realitzar d’altres activitats: tallers per aprendre a fer un currículum, jornades de portes obertes a les escoles i al centre tecnològic Masquef@ula, diverses xerrades d’orientació per a les famílies o sessions informatives sobre els cicles formatius i de batxillerat que ofereixen els instituts de l’entorn de Masquefa.

La fira amplia dates

Després de l’èxit de la primera edició, Fira Futur ampliarà l’any que ve les dates i se celebrarà durant tots els dies de la Setmana de l’Escola a la Feina. La segona edició de Fira Futur tindrà lloc del 31 de març al 5 d’abril del 2008.

L’Ajuntament de Masquefa va participar a la III Jornada d’Informació i Orientació Professional convidat pels organitzadors. Les tècniques municipals van fer l’exposició en el marc de l’explicació d’altres fires catalanes de promoció de l’orientació professional.