Després de l’èxit dels dos anys anteriors, Masquefa tornarà a ser, del 2 al 6 de març, l’escenari d’una nova edició de la Setmana de l’Escola a la Feina. En el marc d’aquesta iniciativa se celebrarà la tercera Fira Futur, els dies 4, 5 i 6. (consulteu el programa)
 
Aquest any l’esdeveniment fa un pas més enllà i supera les fronteres de Masquefa, ja que en l’organització i la difusió s’hi ha implicat la Xarxa TET Anoia Sud. Aquesta xarxa l’integren tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al món del treball dels municipis de Piera, Masquefa, Capellades, Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt
 
Ajudar els joves en una decisió important
La Setmana de l’Escola a la Feina i Fira Futur les organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Ambdues accions s’adrecen especialment als joves entre 16 i 25 anys. L’objectiu és ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur formatiu i professional, proporcionant-los informació sobre els diversos recursos i serveis que existeixen en el territori en aquests dos àmbits.
 
Gairebé una vintena d’expositors
Fira Futur ensenya als joves, els seus familiars i els professionals de l’orientació les sortides educatives i laborals a les quals es pot accedir una vegada s’ha acabat o deixat l’ESO. Aquest any gairebé una vintena de centres de formació diversa (entre instituts, serveis d’ocupació, universitats i acadèmies, entre d’altres) instal·laran estands informatius a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo i atendran les consultes dels visitants.
 
Els expositors que ja han confirmat la seva presència a Fira Futur són el nou Centre Tecnològic Comunitari, Masquefa Sense Fils, Ràdio Masquefa, Rojo Punt Jove, Creu Roja, Universitat Oberta de Catalunya, Olga Difusió, Mossos d’Esquadra, IES Pompeu Fabra, IES Milà i Fontanals, IES Joan Oró, IES Guinovarda, l’Exèrcit, Escola Universitària d’Igualada, Consell Comarcal-Anoia Activa, Escola Pia i Serveis Locals d’Ocupació de l’Anoia.
 
Visites de set centres educatius
A Fira Futur els joves podran conèixer l’oferta de batxillerat, cicles formatius, estudis universitaris i el mercat de treball. Està previst que visitin la fira fins a 335 estudiants i professionals de l’orientació de set centres educatius de Masquefa i la seva àrea d’influència, concretament l’IESBalmes, la SES Vallbona, l’Escola de Viticultura, l’IES Molí de la Vila, l’IES Sant Esteve, l’IES Guinovarda i la SES Masquefa.
 
 A més, el dia 6 la fira obrirà portes als joves i els seus familiars en general. L’any passat, entre les visites concertades de centres educatius i les de públic en general, van passar per la fira més de 400 persones, xifra que els organitzadors preveuen superar en aquesta tercera edició.
 
Durant tota la Setmana de l’Escola a la Feina es faran xerrades per als alumnes i els seus familiars sobre les propostes formatives i professionals a les quals poden accedir, així com també tallers d’orientació laboral.
 
 Nova guia de recursos educatius i laborals
Com ja es va fer en les dues edicions anteriors, durant la Setmana de l’Escola a la Feina també es lliurarà la Guia de recursos educatius i laborals del territori, que ha estat ampliada i actualitzada. La publicació inclou tots els serveis i recursos formatius i laborals existents en el territori. Aquest any la guia es repartirà en els 8 municipis que formen part de la Xarxa TET Anoia Sud, de manera que s’aconseguirà ampliar notablement la seva difusió.
 
Portes obertes als centres educatius
En el marc de la Setmana de l’Escola a la Feina també es farà, el dia 6 de març, una jornada de portes obretes al centres educatius del municipi perquè els vilatans i vilatanes puguin conèixer les instal·lacions i el servei que s’hi ofereix. L’horari serà el següent:
 
. Escola Bressol Municipal Francesc Mata i Sanghés (C/Major, s/n, La Beguda Alta): de 17h a 19h
 
. Escola Bressol Municipal La Baldufa (C/Rogelio Rojo, 30, Masquefa): de 17h a 19h
. Espai de Joc Infantil (C/ Pujades, 1, Masquefa): de 15h a 17h
 
. CEIP Font del Roure (C/ Leònie Mirapeix, 1, Masquefa): de 17h a 19h
 
. CEIP El Turó (C/ Santa Clara, 30, Masquefa): de 17h a 19h
 
. CEIP Francesc Mata i Sanghés (C/ Mn. Cinto Verdaguer, 50, La Beguda): de 17h a 19h