La tercera edició de Fira Futur, la mostra organitzada per l’Ajuntament per ajudar els joves i els seus familiars a prendre una decisió tan important com el seu futur educatiu i professional, va tornar a ser un èxit de participació.
 
Així ho certifiquen no només les extraordinàries xifres del certamen (amb la visita de més de 360 estudiants i una trentena de famílies) sinó també les positives valoracions que n’han fet visitants i expositors. La fira continua creixent, any rere any, tant quantitativament com qualitativament.
 
Una àmplia oferta de sortides educatives i laborals
Moltes de les consultes que van fer els joves que van visitar Fira Futur, majoritàriament de 4t curs d’ESO, van ser sobre estudis de batxillerat i carreres universitàries, segons es va recollir en les taules de consultes que aquest any es van incorporar a la fira com a novetat.
 
Però els joves van poder conèixer també moltes d’altres opcions educatives o professionals a les quals poden accedir una vegada s’ha acabat o s’ha deixat l’ESO gràcies als estands que van instal·lar a Fira Futur gairebé una vintena d’expositors, entre acadèmies, instituts, universitats i serveis d’ocupació. Aquest any van visitar la mostra set centres educatius de Masquefa i la seva àrea d’influència.
 
Coincidint amb la visita a Fira Futur, els estudiants de la Secció d’Estudis Secundaris (SES) de Masquefa també van poder conèixer les instal·lacions del nou Centre Tecnològic Comunitari, que ja ha iniciat en part l’activitat amb el servei de lliure navegació i els nous cursos de Masquef@ula. Els estudiants van poder comprovar les nombroses possibilitats que els ofereix aquest nou equipament per a la realització dels seus estudis.
 
Un any més, una de les activitats més destacades de Fira Futur va ser la jornada de portes obertes a tots els joves i familiars, que es va fer divendres. Al llarg de tota la tarda nombroses persones van passar pel recinte firal instal·lat a la Rogelio Rojo.
 
També van ser molt participades les portes obertes a tots els centres educatius de Masquefa (llars d’infants, escoles i SES), que també va tenir lloc divendres. La iniciativa va permetre als vilatans i vilatanes conèixer les instal·lacions i els serveis educatius que s’hi ofereixen.
 
Més que una fira
Fira Futur s’emmarca en una iniciativa més àmplia, la Setmana de l’Escola a la Feina, que també té com a objectiu informar els joves de totes les sortides educatives i laborals que existeixen en el territori una vegada s’ha acabat o s’han deixat els estudis d’ESO. Així, durant cinc dies es van fer xerrades per als estudiants i els seus familiars i tallers d’orientació laboral.
 
Després de l’excel·lent acollida d’aquesta tercera edició de la Setmana de l’Escola a la Feina i Fira Futur, l’Ajuntament ja treballa per introduir novetats i millores l’any que ve. Un dels objectius que s’ha fixat és incrementar l’oferta d’universitats presents a la fira.