Masquefa va celebrar el 23 de juny el Sant Joan amb la festa, el foc i la reivindicació de la cultura catalana com a protagonistes. Com és habitual el Centre Excursionista Anoia havia pujat el dia anterior fins al cim del Canigó per recollir la flama i participar en la festa de regeneració. L’endemà els excursionistes van ser rebuts a La Beguda per una quarantena de membres de la Penya Ciclista i plegats van portar la torxa fins a la plaça de l’Estació de Masquefa, on s’esperaven nombrosos vilatans i vilatanes, i van encendre el peveter.

En record de Javi Benítez
Aquest any Sant Joan es va tenyir de dol per la mort del ciclista Javi Benítez dies abans. Els seus companys de la Penya Ciclista i amics i familiars van retre-li un emotiu homenatge lluint una samarreta amb la seva fotografia. A la plaça, on havia actuat el grup local Vod-Ska, el president del Club Excursionista Anoia va recordar el significat de la festa i l’alcalde va llegir el Manifest per la Llengua. Després es va repartir la flama entre tots els qui feien fogueres i aquest any també als representants de la CUCA Associació de Defensa de la Cultura Catalana, que la van dur fins als Hostalets.

També el Club Petanca Masquefa va fer festa de Sant Joan a les seves instal·lacions, coincidint amb la celebració del seu aniversari.