L’alta participació ha estat la nota més destacada en les diferents propostes culturals, formatives i lúdiques que s’han dut a terme a Masquefa durant la Setmana de la Gent Gran. El fet que aquest any s’hagi celebrat la primera setmana d’octubre –fent-la coincidir amb el Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre)- ha contribuït al seu èxit respecte edicions anteriors.

Les activitats van començar dilluns, 28 de setembre, amb la projecció de la pel·lícula ‘Ocho apellidos vascos’, dirigida per Emilio Pérez-Lázaro i que van veure unes 150 persones.

Dimarts va ser un espectacle de màgia i humor el que va aconseguir entretenir el públic. Manel el Mag va deixar bocabadats els espectadors que omplien la Sala Polivalent amb els seus millors números i trucs.

Dimecres, també a la Polivalent, prop d’una quarantena de persones va assistir a les classes de ball que va fer el professor i ballarí Fernando Oriuhela, que va ensenyar-los com moure el cos al ritme de tango, salsa o cúmbia.

Al dia següent l’acció es va traslladar al Casal d’Avis, on es va fer una xerrada amb l’educadora i escriptora de contes Sara Godoy sobre les vivències de la gent gran i el seu paper en la societat actual. Hi van assistir una seixantena de persones.

Coincidint amb l’arribada del cap de setmana, divendres va tornar la música de ball, en aquesta ocasió de la mà del grup Choffers. Prop de 200 persones van posar ritme al seu cos i van ballar durant una bona estona, demostrant que l’edat no és cap inconvenient. Per carregar les piles, es va oferir un refrigeri amb coca i cava.

Dissabte els masquefins van gaudir de la Setmana de la Gent Gran per partida doble. Al matí, un grup de 40 persones va participar en l’excursió a Vilafranca i a Pacs del Penedès per visitar les Bodegues Torres i el Vinseum (el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya). A les bodegues van poder gaudir d’un recorregut pels seus interiors sobre un petit tren i en van veure també les vinyes. Al Vinseum, el grup va admirar la seva extraordinària col·lecció vitivinícola, la més completa del país, que el converteix en un museu de referència a Catalunya.

A la tarda, el teatre va ser el protagonista amb la representació, a la Polivalent, de l’obra ‘Políticament incorrecte’. El Grup de Teatre de La Beguda va fer esclatar de riure els gairebé 150 assistents.

Multitudinària celebració del Dia Internacional de la Gent Gran
Diumenge, darrer dia de La Setmana, Masquefa va acollir la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran de l’Anoia, organitzada pel Consell de la Gent Gran de l’Anoia del Consell Comarcal i que cada any té lloc en un municipi de la comarca. Més de 250 persones grans del Bruc, Hostalets de Pierola, Igualada, Jorba, Òdena, Piera, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí van visitar la vila i van poder conèixer-la una mica millor.

Al matí van assistir a l’ofici de missa a la Parròquia de Sant Pere i van fer una visita guiada a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo, avui reconvertida en un complex d’equipaments per a les persones que acull instal·lacions com la Sala Polivalent, el Centre Tecnològic Comunitari, la Biblioteca, el Casal de Joves i el Centre d’Interpretació sobre la Història de La Fàbrica. També van visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC, un equipament únic a tot l’estat i un dels pocs que hi ha a Europa.

A més, hi va haver les actuacions de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa i de la Colla de Ball de Bastons, que van donar pas a un multitudinari dinar. Gairebé 800 assistents es van llepar els dits amb el deliciós arròs cuinat per la Paella de l’Isma i repartit pels voluntaris de Ràdio Masquefa, el Casal d’Avis i la Comissió de Reis, a més de regidors i treballadors de l’Ajuntament.

Homenatge als avis i al matrimoni més grans
També es va fer l’emotiu homenatge a l’avi i l’àvia més grans de Masquefa -Aparicio Alonso Martínez (94 anys) i Enedina Vila Arias (104 anys)- i al matrimoni de més edat (format per Jesús Posada Díaz i Maria Cándida Balsa Balsa, nascuts l’any 1925 i 1928 respectivament).

L’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, i la regidora de la Gent Gran, Esther Ibáñez, van lliurar-los una placa commemorativa. Així mateix, van fer entrega d’un ram de flors a la presidenta de l’Associació de la Gent Gran de Masquefa, Petita Esteve, en reconeixement a la col·laboració de l’entitat en els actes de la Setmana de la Gent Gran i per la seva tasca amb el col·lectiu de persones grans al llarg de tot l’any.

La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran de l’Anoia va portar també fins a Masquefa diversos alcaldes i regidors de la comarca, a més del vicepresident del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, Enric Senserich, el vicepresident tercer del Consell Comarcal, Xavier Pérez, i el conseller comarcal d’Acció Social Ramon Bacardit.

La jornada, i La Setmana, es va tancar amb un ball amb el Grup Choffers.