Avui, dins de la Setmana de l’escola a la feina, s’ha inaugurat la 1a. Fira Futur de Masquefa, una mostra dels recursos educatius i laborals del territori.
A l’acte inaugural l’ha obert la Sra. M. Teresa Estruch, alcaldessa de Masquefa, que ha exposat els objectius bàsics de la Setmana.
A continuació, el Sr. Josep Jané, coordinador de l’àrea d’educació de la Diputació de Barcelona, ha fet una pinzellada de la realitat socio-educativa actual. I ha encoratjat a l’Ajuntament a utilitzar els dispositius que tenen a l’abast les administracions locals i a posar en marxa nous serveis educatius locals, per acompanyar als joves en la transició escola-treball, de manera que no quedin exclosos i s’integrin amb igualtat al sistema social. El Sr. Jané ha felicitat a l’Ajuntament per la iniciativa de la Setmana de l’escola a la feina i s’ha compromès a col•laborar amb aquest.
El Sr. Jordi Gonzalez, regidor d’Educació, ha fet esmena de la importància que té aquesta Fira per els/les joves del municipi. Ha explicat que Fira Futur és el fruit d’un any i mig de recerca i treball interdepartamental i ha assenyalat que ha estat realitzada amb recursos propis. També ha reivindicat la necessitat que tenen els ajuntaments de disposar de més recursos propis i no haver de recórrer tant a les subvencions.
Per finalitzar la tècnica d’Educació, la Sra. Lourdes Bosch, ha exposat el Pla Local de transició escola-treball i la Sra. Carolina Villanova, tècnica del Servei de Transició Escola Treball, ha presentat aquest servei, el PunTET, així com, la Guia de recursos educatius i laborals del territori.
A l’acte d’inauguració han assistit representants de la Diputació de Barcelona, dels ajuntaments dels voltants de Masquefa, representants dels serveis i centres educatius locals i del territori i empreses del territori.
Moltes gràcies a tots per la vostra assistència i per fer possible la 1a. Fira Futur a Masquefa.