Els professionals del centre han rebut la visita d’alumnes de l’Escola El Turó.

Una quarantena d’alumnes de P5 de l’Escola El Turó van conèixer de prop el funcionament i el treball dels professionals del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Masquefa en el decurs d’una visita. L’objectiu de la iniciativa, que el CAP impulsa des de fa uns anys, és familiaritzar els infants amb els diferents espais assistencials del centre i tots els professionals que hi treballen.

En arribar, es va explicar als infants el conte “Visita al CAP i van rebre una targeta identificativa amb el seu nom per reforçar el seu protagonisme en l’activitat. Després, els alumnes es van dividir en grups per recórrer les àrees d’admissions, urgències, pediatria, laboratori i odontologia. En cadascuna d’aquestes àrees van rebre una explicació adaptada de les activitats que es duen a terme i se’ls va animar a preguntar sobre tot allò que els hi despertés curiositat.

El punt final de la visita va ser una trobada conjunta en què els infants van veure un vídeo breu sobre el centre i van explicar allò que els hi havia agradat més i menys del que van veure i si havien canviat les sensacions que tenen quan han d’anar al metge (por, neguit, per exemple). Segons una de les infermeres del CAP, aquestes visites “ajuden a assolir un centre de salut obert a la població i on els nens reconeguin els professionals i tinguin confiança plena en les nostres actuacions”.