La cura de persones en situació de dependència pot generar en ocasions als cuidadors no professionals que en tenen cura necessitats d’informació, acompanyament, suport psicològic i de relació amb altres persones que es troben en la mateixa situació. Per donar resposta a aquestes necessitats, l’Ajuntament de Masquefa posarà en marxa a partir de l’octubre un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua, al qual podran integrar-se tots els cuidadors no professionals que tinguin al seu càrrec persones dependents. El grup el dirigirà un facilitador, una persona llicenciada en psicologia.

Amb aquesta iniciativa es vol proporcionar als cuidadors no professionals un espai on puguin rebre informació, orientació, assessorament i suport, i al mateix temps puguin relacionar-se i compartir experiències amb altres persones que viuen la mateixa problemàtica. La finalitat d’aquest Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua és que els seus integrants puguin millorar la seva qualitat de vida i també la de les persones que tenen al seu càrrec.

Els integrants del grup podran participar en 10 sessions d’una hora i mitja de durada cadascuna, que tindran lloc els divendres, del 19 d’octubre al 21 de desembre. L’activitat es farà a la Sala Petita del Recinte Rogelio Rojo, d’11 del matí a 2/4 d’1 del migdia.

Tots els cuidadors no professionals de persones amb dependència que hi estiguin interessats poden inscriure-s’hi personalment al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) o bé online a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat).

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.