L’Ajuntament de Masquefa ha aconseguit una important subvenció de 2.200.000 euros de la Generalitat de Catalunya per dur a terme diverses actuacions que han de contribuir a la reactivació de l’economia local.

Aquestes accions tenen l’objectiu de potenciar el teixit industrial i fomentar la creació d’ocupació. L’aposta de l’Ajuntament per facilitar l’arribada d’ALDI Supermercats, que crearà 200 llocs de treball, ha estat clau per aconseguir aquesta quantiosa ajuda.

L’ajuda de 2.200.000 euros forma part del Pla de Reindustrialització que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat ha posat en marxa a les comarques de l’Anoia, el Bages i l’Osona, les més afectades per la crisi econòmica.

La decidida aposta de l’Ajuntament de Masquefa per facilitar l’arribada de la potent multinacional alemanya ALDI Supermercats al nou polígon del Clot del Xarel•lo, amb la construcció d’un centre logístic que comportarà la creació de fins a 200 llocs de treball, ha estat decisiva perquè el Govern català li hagi concedit una ajuda tan elevada. Els 2.200.000 euros representen el 23,4% del total dels 9.400.000 euros amb què està dotat el Pla de Reindustrialització de la Generalitat.

L’ajuda que ha rebut l’Ajuntament es destinarà a cinc actuacions:

D’una banda, a les obres d’adaptació de l’accés al polígon industrial de La Pedrosa des de la variant, actuació que ja va executar l’Ajuntament per procediment d’urgència i que ara rep finançament.

D’altra banda, a l’adaptació al Centre Tecnològic Comunitari d’un local destinat específicament a la dinamització empresarial, obra també realitzada.
 

També es destinarà a les obres d’urbanització i a la realització d’infraestructures d’abastament i sanejament d’aigua per a les indústries que s’instal•lin al Clot del Xarel•lo, així com a l’electrificació d’aquest polígon.

Es calcula que la inversió directa de 9,4 milions d’euros que el pla farà a les tres comarques mobilitzarà en total una inversió empresarial de 76 milions d’euros, amb la creació de 470 nous llocs de treball i la contribució al manteniment d’uns altres 125. Concretament la inversió privada d’ALDI Supermercats per fer el centre logístic és de 58 milions d’euros i els nous llocs de treball que es crearan 200.