Fins al 2 d’abril estan obertes les inscripcions per anar, el dijous 16, a veure l’obra ‘La plaza del diamante’ al Teatre Goya de Barcelona. Tots els interessats en aquesta nova sortida al teatre organitzada per la regidoria de Cultura poden fer les inscripcions a l’Ajuntament, de dilluns a divendres. El preu és de 33 euros i inclou el viatge en autocar, l’entrada al teatre, i un entrepà. Les places són limitades. El 16 d’abril l’autocar sortirà a 2/4 de 7 de la tarda de davant de l’Ajuntament.

Sinopsi
L’obra és una adaptació de ‘La plaça del Diamant’ de Mercè Rodoreda. Es desenvolupa durant els anys de la postguerra i explica la història de Natàlia , "La Colometa", una noia que se sent perduda al món. Òrfena de mare, veurà patir i morir als seus éssers estimats, passarà fam i misèria i moltes vegades es veurà incapaç de tirar endavant als seus fills. Lolita Flores interpreta, amb la seva característica força dalt dels escenaris, un monòleg interior, dur, costumista i punyent, ple de simbolismes.

La novel·la és una crònica fidel de la Barcelona de la postguerra i de com va marcar aquest període històric als seus habitants. Mercè Rodoreda és considerada una de les escriptores de llengua catalana més influent de la seva època i la seva obra s’ha comparat a vegades, pel seu estil i la seva capacitat descriptiva, amb la de Virgínia Woolf.