Un any més l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural va presentar el seu Cap de Setmana Cultural, #MasquefaCultura2014, el qual té com a objectiu realitzar activitats culturals per l’inici de la primavera a Masquefa i gaudir de propostes musicals, literàries i històriques.

El programa d’aquest any va començar dissabte, 5 d’abril, a la tarda, amb la visita al Campament de l’Exèrcit Republicà de Pujalt (Anoia), mitjançant ‘La Volta’, l’espai de cultura, debat, visites guiades i història de l’Alzinar. Durant més de tres hores la vintena d’assistents que hi van participar van gaudir d’una tarda molt interessant per recordar la nostra història gràcies a una visita guiada al Centre d’Interpretació del Memorial de l’Exèrcit Popular de la República i d’un recorregut pel campament militar, els barracots, el niu de metralladores i el refugi antiaeri, que va permetre conèixer de primera mà com vivien els joves soldats abans d’anar al front.

Ja al vespre es va celebrar la II Mostra de Combos Musicals amb l’Aula Musical de l’Alzinar, aquest any acompanyada de l’Escola de Blues de Barcelona, el CEM Cal Maristany dels Hostalets de Pierola i l’Escola de Música de Sant Esteve Sesrovires. La mostra va permetre comprovar que el futur de la música a Masquefa està garantit. Els alumnes de les quatre escoles van omplir la sala de l’Aglà i van fer delir el públic amb les seves interpretacions.

En finalitzar, el concert de Mick & Keith (Smoking Stones) va fer vibrar la Sala de l’Aglà amb el seu espectacle ‘Una història no autoritzada dels Rolling Stones’. L’actuació va donar inici als Concerts Primavera 2014 de l’Alzinar.

L’endemà, diumenge dia 6, al matí, les activitats culturals van continuar amb la celebració de l’Hanami, lectura de poesia sota els cirerers florits, amb la col·laboració de l’associació Amics Arbres, Arbres Amics. Més de 50 persones van sortir des de la Plaça de l’Estany cap a l’Hort dels Cirerers per passar un matí primaveral envoltats de cirerers i poesia.