El pilot Isidre Esteve, que properament debutarà com a conductor de ral·lis després de l’accident que el va apartar de la moto, va ser dissabte el convidat d’honor de les XII Jornades de Ral·lis organitzada per la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) a Masquefa. Les jornades van consistir en un curs d’introducció i iniciació als ral·lis en què els participants van poder assistir tant a sessions teòriques com a sessions pràctiques.

La part teòrica va comptar amb les intervencions de reconeguts ponents. Així, el comissari esportiu de la FCA Joan Anton Grustan va explicar els ral·lis des del punt de vista d’organitzador, i el coordinador tècnic del RACC i del Circuit de Catalunya Manel Lloret va parlar de les verificacions tècniques dels vehicles.

A més, Jordi Parro, observador oficial dels ral·lis de la FIA, va aportar les seves impressions sobre els ral·lis internacionals, mentre que Josep Luís Santamaría, director adjunt de la Fórmula 1 al Circuit de Catalunya, va explicar als participants com és la direcció de les carreres.

En la sessió pràctica, Lucas Cruz, copilot de Nani Roma, va ensenyar als alumnes com passar pels trams dels ral·lis i com prendre les notes per cantar-les al pilot. Els participants van poder fer la passada pel tram acompanyats dels monitors. A més de Lucas Cruz, hi van participar Jordi Barrabés, copilot de l’equip Peugeot Sport Espanya, Ramon Izquierdo, copilot i coordinador de l’equip Baporo, i Carles Solé, campió d’Espanya de ral·lis tot terreny.

En finalitzar les jornades, el President de la Federació Catalana d’Automobilisme, Francesc Carrió, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Masquefa, Enrique Gómez, i el fundador d’Autopasión Acadèmia de Formació Automobilística, Francesc Valdés, van lliurar els diplomes acreditatius als alumnes.