L’aplicació mòbil de la Xarxa de Biblioteques Municipals, de la qual forma part la Biblioteca de Masquefa, s’ha actualitzat i ara ofereix dues noves funcions. D’una banda, permet la mobilització del carnet, és a dir, incorpora el carnet de biblioteca a l’app. D’aquesta manera, els usuaris que se la descarreguin ja no necessitaran dur el seu carnet físic per a fer tràmits com el préstec o auto préstec de documents o gaudir dels avantatges culturals del carnet. El carnet de l’usuari es mostra a la pantalla del mòbil i el lector de codi de barres el llegeix directament.

L’altra novetat de la versió actualitzada és que inclou un accés directe al Catàleg Aladí, que inclou més de 9 milions de documents. Aquesta nova versió és apta per a sistemes Android i iOS.

Aquestes noves funcions se sumen a les prestacions de què ja disposava l’app Biblioteques XBM, com ara cercar les biblioteques més properes mitjançant la geolocalització, però també respecte el punt que indiqui l’usuari. També permet consultar les activitats que han programat les biblioteques que se seleccionin o aquelles més properes, filtrades per data, tipus d’activitat, municipi i biblioteca.

L’aplicació dóna opció de veure les biblioteques al mapa i guardar activitats i biblioteques preferides. La informació bàsica que mostra de cada biblioteca inclou: horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte, perfils a les xarxes socials i activitats programades.