La jornada ‘El teixit econòmic i productiu de Masquefa: diagnosi compartida de la situació actual’ treballa per promoure l’activitat econòmica de la vila.

La setmana passada, l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Masquefa va impulsar les jornades empresarials de la vila, titulades “El teixit econòmic i productiu de Masquefa: diagnosi compartida de la situació actual”. L’esdeveniment va tenir lloc al Centre Tecnològic Comunitari i va reunir una àmplia representació del sector empresarial i els agents econòmics locals.

La trobada va oferir l’oportunitat perquè els representants municipals i la comunitat empresarial dialoguin, intercanviïn idees i explorin vies de col·laboració. Va començar amb la presentació de l’alcalde i regidor de Desenvolupament Econòmic, Roger Vàzquez, encarregat d’exposar els principals eixos de treball de l’Ajuntament que tenen un impacte directe en el teixit productiu local. Seguidament, Sònia Manzanares, tècnica de Medi Ambient, va abordar temes d’actualitat com el pla de sequera i les seves implicacions per al teixit empresarial local, posant èmfasi en les estratègies de gestió sostenible dels recursos naturals.

Un dels punts forts de les jornades va ser la sessió dedicada a les comunitats energètiques i l’autoconsum compartit, amb la participació destacada del president de Logistics Green Deal BCL, Xavier Sabaté Ibarz, i l’assessor de la cooperativa energètica Les Comes Genera i director d’operacions de KM0 Energy, Xavier Massa Camps. Es van explorar noves oportunitats per a la transició cap a un model energètic més sostenible i descentralitzat en l’àmbit local.

La jornada va concloure amb una sessió de networking que va permetre als participants establir nous contactes i consolidar relacions empresarials existents.

L’alcalde, Roger Vàzquez, va valorar la trobada: “És un exemple més del compromís de l’Ajuntament de Masquefa en el foment de l’activitat econòmica local i la creació d’un entorn propici per al creixement empresarial. És fon

amental treballar de la mà amb els nostres empresaris i agents econòmics en jornades com aquesta per identificar oportunitats i abordar els reptes que ens presenta l’entorn actual”. Està previst que es programin noves actuacions amb el teixit empresarial en format de cafès amb empresaris.