El diputat de Cultura coneix de primera mà les instal·lacions del CRARC i de l’antiga fàbrica Rogelio Rojo.

Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, va visitar la vila de Masquefa el passat divendres 9 de setembre. Puigcorbé va ser rebut a l’Ajuntament per l’alcalde Xavier Boquete; la regidora de Cultura, Esther Ibañez; la coordinadora general, Lourdes Bosch; i la tècnica de cultura, Imma Amill. Juanjo Puigcorbé, estretament vinculat al món cultural arran de la seva dilatada trajectòria com a actor de cinema, televisió i teatre, va poder conèixer de primera mà els equipaments del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i la fàbrica Rogelio Rojo.

Després d’una breu reunió cordial al despatx d’alcaldia, la comitiva es va dirigir a les instal·lacions del CRARC on el diputat Puigcorbé va veure de prop el servei que ofereix aquest centre, únic a l’Estat espanyol, als més de 3.500 animals que acull a dia d’avui; entre ells, tortugues, cocodrils, caimans, granotes, serps o llangardaixos. Puigcorbé, acompanyat dels representants del consistori i membres del CRARC, va fer una visita per tot el recinte i va conèixer com el centre treballa des de 1992 en la cura i recuperació de centenars d’espècies d’amfibis i rèptils. En aquest sentit, es va posar en valor el seu paper com a agent cultural gràcies a les visites didàctiques que organitza durant l’any a més de 20.000 persones, la majoria d’elles de centres escolars, i que l’han convertit, segons Xavier Boquete, “en el principal atractiu cultura i turístic de Masquefa”.

Un cop feta la ruta per les instal·lacions del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya la comitiva es va dirigir a l’antiga fàbrica Rogelio Rojo, on abans de cloure la visita per Masquefa Juanjo Puigcorbé va poder veure els diversos equipaments municipals que es troben en aquest emblemàtic espai de la vila. Puigcorbé va visitar la Sala Polivalent, el Casal de Joves, la Biblioteca, el Centre d’Interpretació i el Centre Tecnològic Comunitari (CTC). A més, va conèixer de primera mà, a través de l’alcalde Xavier Boquete, la història i l’evolució d’aquest edifici, des dels seus orígens dedicats a les fornitures metàl·liques fins a la seva reconversió l’any 2000 en un espai públic destinat a múltiples equipaments d’ús social, cultural i tecnològic.

En acabar la trobada, Xavier Boquete va assegurar que “valorem de forma molt positiva la visita. La presència de Juanjo Puigcorbé és una mostra de la bona entesa i l’estreta relació que existeix amb la Diputació de Barcelona”.