La ballarina masquefina Ruth Casanovas ha guanyat un altre primer premi en la categoria de Tribal Fusió, aquest cop al concurs nacional de dansa oriental Yala Muni 2014, que va tenir lloc a Barcelona el 11 d’octubre. El certamen estava organitzat per la professora Munique Neith i encapçalat per la reconeguda ballarina i coreògrafa Narjess Montasser.

Casanovas va aconseguir el primer lloc gràcies a l’emotiva actuació que ja li va donar la victòria al concurs estatal Maktub, el mes de maig passat. Creada per ella mateixa, la coreografia de la Ruth, que també es psicòloga, no pot deslligar-se d’aquest altre vessant professional. Es tracta d’una peça “molt diferent i original” –en paraules de la mateixa ballarina- “ja que ballo amb un complement, una màscara, que vol representar els contrastos de la vida, la dualitat de les persones, el ying i el yang; mostrar com de difícil és alliberar-se de les màscares, les cuirasses, les pedres que tots portem a la motxilla, per fluir i viure la vida lliurement”.

A més dels primers premis als concursos Yala Muni i Maktub, la psicòloga i ballarina masquefina també ha vist reconegut el seu esforç i talent en altres festivals. Els anys 2012 i 2013 ja va fer pòdium en el Tribal Fest LX, un festival internacional de dansa del ventre que se celebra a Lisboa amb la participació de ballarines d’arreu del món. El març vinent hi tornarà a participar.A més, també té previst concursar, com a solista i en grup, al Festival Essències que tindrà lloc el proper 22 de novembre a Barcelona.

Els últims guardons que ha aconseguit la masquefina li han obert portes en diversos certàmens. Ha estat convidada a León com a professora i ballarina al TribalLeon Fest i participarà en una convocatòria per fer de professora i ballar en la companyia de dansa internacional al TribalArt Festival 2015.