La Beguda va tornar a acollir el 12 d’octubre una de les seves celebracions més antigues i que encara es conserva: l’Homenatge a la Vellesa, que aquest any arribava a la 61a edició. Organitzat pel Patronat de la Vellesa, l’homenatge “vol ser un agraïment a tot el que han fet els avis i àvies, perquè sense ells avui no tindríem tot el que tenim ni seríem com som”, expliquen els organitzadors, a la vegada que “fer-los gaudir d’un dia especial”.

Tal i com dicta la tradició, els avis i àvies de més de 70 anys van assistir al matí a l’ofici de missa a l’Església de la Immaculada Concepció. Cada avi i àvia portava un acompanyant amb un ram de flors a les mans. En aquesta ocasió van ser 25 els avis i àvies que hi van participar.

Després de la missa, els geganters i grallers de La Beguda van conduir la comitiva en cercavila fins a l’Envelat, on van fer una ballada. Acte seguit, fins a 90 persones van marxar cap a les caves de Masia Bach per fer-hi una visita guiada. Aquesta va ser la gran novetat de l’Homenatge a la Vellesa d’aquest any, i va obtenir una molt bona resposta per part dels participants.

De tornada a L’Envelat els participants van gaudir d’un vermut popular i una deliciosa arrossada. Un concert d’havaneres a càrrec del grup La Murralla, remullat amb rom cremat, va posar el punt final al 61è Homenatge a la Vellesa de La Beguda.