Dotze persones van participar en l’estrena d’Adona’t, una nova activitat que ha posat en marxa la Biblioteca Municipal amb l’objectiu que esdevingui un punt de trobada permanent on tothom qui vulgui pugui compartir vivències i aprendre coses noves. La finalitat és aconseguir que un grup de persones es trobi periòdicament a la Biblioteca –les sessions es faran cada dos mesos- per compartir interessos i desenvolupar-se tant a nivell personal com intel·lectual i professional.

Aquesta primera trobada, titulada ‘Any nou, vida nova!’, va anar a càrrec de la coach Laia Pasqual, qui va facilitar a les assistents diverses eines per ajudar-les a dur a la pràctica els bons propòsits que habitualment ens fem en començar un nou any i que, malauradament, molts acabem oblidant amb facilitat.

La coach va posar l’accent en la importància de fixar-nos objectius a mode de metes en la nostra vida personal, i va explicar què són els mapes mentals, uns diagrames que s’utilitzen per a representar les paraules, idees, tasques o altres conceptes lligats al voltant d’una idea clau. Alguns exercicis pràctics van ajudar les participants a pensar els seus propòsits i a elaborar el mapa mental per poder-los assolir.

Per la seva banda, la Biblioteca va posar a disposició de les participants una guia amb tots els recursos dels quals disposa relacionats amb la temàtica de la sessió, per tal que puguin conèixer-la amb major profunditat.

Tot i que en aquesta primera sessió totes les participants van ser dones, el projecte Adona’t està obert a tothom qui tingui interès en aprendre i compartir experiències.

Aquesta primera sessió va tenir lloc el 21 de gener, coincidint amb el tercer aniversari de la nova Biblioteca, que des que va entrar en funcionament s’ha convertit en un centre de lectura, estudi i cultura de referència. Durant el 2013 la biblioteca va tenir 37.830 visites i s’hi van fer un total de 19.584 préstecs. També s’hi van produir 2.184 connexions als ordinadors d’Internet, i 3.769 connexions a la xarxa wifi del centre. A més, va acollir 65 activitats obertes a tothom, entre les quals van destacar les sessions de L’Hora del Conte de la Tortuga Coloraines, i les dels Clubs de Lectura en català i anglès.