Nombrosos curiosos es van aplegar la setmana passada a la Biblioteca Municipal de Masquefa per seguir les diverses activitats que va programar sobre el món dels bonsais i la cultura japonesa. De fet, la bona acollida que va tenir aquesta primera experiència -totes les activitats van omplir la sala d’actes- ja ha fet decidir els organitzadors a tornar-la a repetir properament, coincidint amb la primavera.

El programa es va estrenar amb una exposició d’una dotzena de bonsais de Marisa Compan, la qual es va poder visitar al llarg de tota la setmana. A més dilluns es va fer una xerrada sobre cultura japonesa en què es van tractar alguns aspectes generals i també algunes de les seves tradicions, com ara la cerimònia del te, l’art del suiseki (pedres exposades sobre recipients d’aigua), l’ikebana (un art floral mil·lenari) o els espectaculars jardins japonesos, entre altres.

El cicle es va reprendre dimarts amb una xerrada monogràfica sobre el món dels bonsais, la qual es va completar dimecres amb una demostració de tipus pràctic en què es va ensenyar com es fa la primera formació d’un bonsai i també el procés de transplantament.

A més, al llarg de tota la setmana la Biblioteca va organitzar una exposició sobre el Japó i l’Orient, que va permetre consultar tot el seu fons bibliogràfic relacionat amb aquesta temàtica.