El 21 de març va ser proclamat per la Unesco Dia Mundial de la Poesia. Per a festejar-ho la Biblioteca Municipal de Masquefa iniciarà dijous un nou projecte al voltant de la poesia. Es tracta de ‘Veus poètiques’, una iniciativa que persegueix l’objectiu de familiaritzar-nos amb la poesia perquè es deixi de veure com un gènere críptic, llunyà i avorrit i perquè en puguem gaudir plenament.

‘Veus poètiques’ serà un taller, d’aproximadament una hora de durada, en què s’introduirà els assistents en el coneixement d’un autor o autora del nostre país, en aquesta primera sessió Joan Salvat-Papasseit.

La sessió, prevista per a 2/4 de 8 de la tarda, permetrà aprofundir en el coneixement de la seva obra, però també en la del propi poeta, amb l’objectiu de visualitzar l’home que hi ha darrere dels seus poemes.

L’activitat combinarà una breu presentació i una clausura en suport audiovisual, un esbós biogràfic de Salvat-Papasseit i sobre com la seva vida li va condicionar l’obra, i també la recitació o lectura crítiques d’alguns dels seus poemes i la posada en comú d’algunes peces. La sessió estarà oberta a la participació dels assistents perquè puguin exposar les seves opinions, fer aportacions personals o recitar o llegir algun poema.

Abans, però, el taller començarà amb la lectura, a càrrec de Jordi Muntaner, del poema ‘Només la veu’, escrit per Zoraida Burgos per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia. La sessió la conduirà Marc Guarro.