La celebració de la Ciutat Gegantera, que durant un any haurà converit Masquefa en la capital del món geganter, encara ja la recta final.

La Colla de Geganters i Grallers ens ha preparat un fi de festa molt intens.Començarà els dies 12 i 13 d’abril amb els actes de cloenda a Masquefa. Divendres a la tarda hi haurà activitats geganteres per als nens i nenes, i al vespre seran els joves els qui prendran el protagonisme. L’endemà, dissabte, ens visitaran les colles de la comarca, que faran la trobada anual a la nostra vila. Gaudirem d’una cercavila i veurem com els gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els gegantons, en Pau i n’Alegria, ballen a Masquefa per última vegada.

D’altra banda, els  dies 19, 20 i 21 d’abril, la colla es desplaçarà a Brussel·les per representar el fet geganter en una mostra de cultura catalana promoguda per la Generalitat. El mateix dia 21 els petits de la colla seran a Cabrils, en una trobada d’escoles catalanes que tenen gegants i gegantons.

L’agenda de la Ciutat Gegantera es reprendrà el 28 d’abril. Aquell dia els gegants de Catalunya fan 25 anys, i ho celebraran a Montserrat.

D’altra banda, el 4 de maig Masquefa rebrà la visita de dues colles geganteres de Costa Rica, que al llarg de tota una setmana participaran en diverses activitats: visites històriques, mostres folklòriques, sortides i excursions, visites a les escoles… Això sí, començaran suant de valent. Perquè el primer dia, 5 de maig, les colles de Costa Rica participaran, conjuntament amb la colla masquefina i els gegants locals, l’Isidre i la Magdalena, en la pujada a peu a Montserrat que cada any organitza l’Alzinar.

La festa de la Ciutat Gegantera tocarà a la seva fi el segon cap de setmana de maig. La colla marxarà a Calella per viure els darrers moments com a Ciutat Gegantera i fer el traspàs oficial. La colla us convida a tots a anar-hi i gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats.