Més de 200 persones van omplir, diumenge, la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo per gaudir del concert de la Cobla Contemporània, la qual va mostrar al públic una manera molt diferent d’interpretar la sardana. Els assistents van quedar francament sorpresos i encantats amb l’espectacle ‘Sardaxou’.

La Contemporània va deixar clar que la cobla és un gènere molt versàtil que, permet, per exemple, fer adaptacions de peces tant inverosímils com la cançó de la popular sèrie de dibuixos animats ‘Bola de drac’. El repertori va incloure també temes com ‘La llagosta trapezista’ (Xavier Cornellana), ‘007: odissea en el ring’ (Gerard Pastor), ‘Batman! Quin temps fa?’ (Gerard Pastor) o ‘SardaCat’ (Jeroni Velasco).

Tal i com va demostrar a la Polivalent, aquesta formació és un autèntic referent en la renovació del món de la cobla a casa nostra. L’any 2004 l’Obra del Ballet Popular li va atorgar el premi Iniciatives Renovadores per la seva aportació festiva a les ballades de sardanes. A més, en la vessant solidària, cal destacar que la Cobla Contemporània destina els guanys de les vendes dels seus discs a l’ONG Mans Unides.

‘Masquefa sona bé’
El concert de la Cobla Contemporània formava part del cicle de concerts gratuïts ‘Masquefa sona bé’, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb la coordinació i producció musical de Jordi Tomàs. Aquest cicle, que vol divulgar i promocionar la música de qualitat i de més difícil comercialització, dóna a conèixer diverses maneres d’interpretar la música, representades per formacions i intèrprets de caires variats.

El darrer concert del cicle tindrà lloc el 30 de novembre –en el marc de la Festa de Sant Eloi- i anirà a càrrec de Moby Dixie. El grup portarà fins a La Fàbrica Rogelio Rojo els seus ritmes al més pur estil dixieland. L’Ajuntament ja ha posat fil a l’agulla per organitzar un nou cicle l’any que ve.