La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va ser el cap de setmana passat a la gran festa de la Ciutat Gegantera de Cervera, que aquest 2014 és la capital del món geganter, com va ser-ho la nostra vila ara fa dos anys. Els gegants masquefins, l’Isidre i la Magdalena, van participar, dissabte, en la mostra de balls protocol·laris i van dansar el Ball Nou, una composició reservada només a les colles de localitats que —com Masquefa— han tingut l’honor de ser Ciutat Gegantera.

Després, la delegació masquefina també va gaudir del sopar geganter que es va celebrar a la capital segarrenca amb totes les colles convidades. La festa de la Ciutat Gegantera de Cervera va reunir més de 400 gegants d’arreu dels Països Catalans.

Aquesta va ser la tercera vegada que els gegants de Masquefa ballaven el Ball Nou. Les altres dues ocasions van tenir lloc per la Festa Major de Santa Magdalena de l’any passat. L’Isidre i la Magdalena el van dansar sols a l’Església durant l’ofici solemne de missa, i després el van tornar a ballar a la plaça de l’Estació, en acabar la cercavila, aleshores acompanyats dels gegants de Montblanc. Amb aquesta ballada de dissabte a Cervera, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa tanca el darrer compromís que tenia adquirit pel fet d’haver estat Ciutat Gegantera l’any 2012.

Precisament durant el 2012 la colla masquefina també va fer dansar el Ball Nou als gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura. Ara aquest ball, aquesta música i coreografia, resten com un regal per a la colla, que veu així ampliat el seu patrimoni cultural i festiu.

La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ha fet darrerament noves incorporacions tant de geganters com de grallers i tabalers. L’agrupació continua creixent i recollint els fruits dels del treball i els esforços dels últims anys.

La colla també felicita els companys de Cervera per l’èxit de la festa de la Ciutat Gegantera del cap de setmana passat, i els dóna molts ànims per afrontar aquest any en que tenen el repte de ser la capital del fet geganter.