La Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo va acollir dissabte, per tercer any consecutiu, la Festa del Dia d’Andalusia. La comunitat andalusa de la vila i d’altres localitats veïnes s’hi va reunir per recordar les seves arrels en una festa que, sobretot a primera hora de la tarda, va fer el ple i va omplir el recinte.

Organitzada per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, la Festa del Dia d’Andalusia va començar amb les actuacions dels dos grups de l’escola de ball de la cofradía, el de nenes i el d’adultes, que van arrancar els aplaudiments del assistents.

Després, les ‘bulerías’, les ‘soleás’ i les ‘alegrías’ del grup Fuera de Compás van arrancar el públic a ballar. Els ‘palmeros’, el ‘cajón’, el guitarrista, la ‘cantaora’ i la ‘baialora’ del grup van actuar acompanyats de la professora de l’escola de ball de la cofradía, Marina Parra.

Els darrers a enfilar-se a l’escenari de la Rojo van ser els integrants del grup de comparses i ‘chirigotas’ del Centro Andalúz Plaza Macael d’Esplugues de Llobregat, que van actuar fins a l’hora de sopar. Després, el DJ Jorge Rey va allargar la celebració fins a la matinada. També es va sortejar una guitarra espanyola entre el públic.

Vols col·laborar amb la processó de Setmana Santa?
Els organitzadors valoren positivament la bona rebuda que la iniciativa obté cada any entre els participants i ja pensen a organitzar-ne la quarta edició l’any que ve. Ara, però, la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores està immersa de ple en els preparatius de la processó de Setmana Santa.

L’entitat cerca col·laboradors i fa una crida a totes aquelles persones que vulguin participar en la processó fent de ‘costaleros’ i ‘nazarenos’. Les persones interessades poden contactar amb Pepi Buitrago (647 85 46 35) o amb la resta de membres de la cofradía.