Després de gairebé tot un any de gira, el dissabte 31 de maig es va fer, a l’Auditori de Barcelona, l’última representació de la ‘Cantata 1714-2014. 300 anys vencent’, en què van prendre part conjuntament les 22 corals que al llarg d’aquest temps l’han anat escenificant arreu del país, entre aquestes la Coral l’Alzinar.

Així, doncs, la formació masquefina va ser protagonista d’aquest emotiu esdeveniment que va omplir l’Auditori amb 850 espectadors. La ‘Cantata 1714-2014’ és un concert de Josep Rosinach promogut, amb motiu del Tricentenari, per la Federació dels Cors de Clavé, de la qual format part la Coral l’Alzinar i la resta d’entitats corals que l’han interpretat des de l’any passat arreu de la geografia catalana.

En l’actuació a l’Auditori de Barcelona hi van participar 570 cantaires –una trentena dels quals de la Coral l’Alzinar, entre soprans, tenors, baixos i contralts-, a més de 35 músics, cinc rapsodes i tres solistes. El recital el van emetre en directe una quinzena de televisions locals adherides a La Xarxa.

Eulàlia Gabarró, presidenta de la Coral l’Alzinar i consellera de la Federació dels Cors de Clavé, afirma que va ser “una experiència meravellosa i molt emocionant, d’aquelles que posen la pell de gallina”.

Aquesta no era la primera vegada que els cantaires masquefins representaven aquesta composició lírica. Uns dies abans, el 17 de maig, ja la van cantar a Vilafranca del Penedès, conjuntament amb la coral amfitriona, la de Sant Cugat Sesgarrigues i la Macrocoral de la Federació dels Cors de Clavé.

També a Masquefa

Ara La Coral l’Alzinar vol que puguin gaudir de la cantata tots els masquefins. Per això, explica l’Eulàlia, tornaran a interpretar quatre de les set peces de la ‘Cantata 1714-2014. 300 anys vencent’ durant el concert que faran per la Festa Major de Santa Magdalena, aquest juliol, amb els Montgrins. Estaran acompanyats de cantaries d’altres entitats. La presidenta assegura que “ens fa molta il·lusió interpretar-la a casa, perquè hi ha molta gent de Masquefa que encara no l’ha sentit”.

(Vídeo del concert a l’Auditori de Barcelona)