El diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Andreu Carreras, ha visitat aquest migdia a Masquefa el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), únic a tot l’estat en la rehabilitació d’aquests animals i un dels pocs que hi ha a Europa. Acompanyat de l’alcalde, Xavier Boquete, el diputat ha recorregut les instal·lacions i ha pogut conèixer de primera mà la tasca del centre, especialitzat en rehabilitar animals que hi arriben ferits o abandonats per retornar-los després al seu hàbitat natural.

Andreu Carreras ha felicitat el CRARC per la seva activitat i ha ofert a l’Ajuntament, titular del centre, el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per impulsar programes conjunts. L’Ajuntament espera poder encetar per primera vegada una etapa de col·laboració amb la Diputació pel CRARC.

La visita ha comptat també amb la presència del coordinador d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació, Ramon Minoves, i els regidors de l’Ajuntament Carles Mernissi i Laia Albiol,

A més de la recuperació d’amfibis i rèptils, el CRARC de Masquefa destaca també per la seva labor d’investigació, amb la realització de nombrosos treballs de recerca científica i la participació en ponències i congressos, a més de la publicació d’articles en revistes especialitzades.

Un altre pilar del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya és la divulgació mediambiental. El CRARC atén diàriament escoles, esplais i grups d’arreu de Catalunya que volen aprendre sobre el món dels rèptils i els amfibis.

El centre també duu a terme una important funció sensibilitzadora, alertant del comportament de persones que compren animals exòtics com cocodrils, llangardaixos, serps o tortugues i acaben abandonant les mascotes quan es fan grans.