L’inici de les obres està previst durant el primer trimestre del 2024.

El camí de Masquefa al Maset és una de les cinc obres que la Diputació de Barcelona ha incorporat, després de consensuar-ho amb el Consell Comarcal de l’Anoia, en la primera fase del Pla zonal de la xarxa de carreteres locals de la Diputació que té com a objectiu racionalitzar, actuar i ordenar la xarxa local de carreteres tot identificant aquells camins municipals que estan funcionant com a tals i aquelles carreteres locals que han perdut la seva funció inicial.

La Diputació de Barcelona invertirà un total de 3,6 milions d’euros en treballs d’arranjament en diferents carreteres i camins de la comarca; dels quals, 1.096.000€ -la inversió més important- corresponen a les obres de transformació del camí de Masquefa al Maset en carretera.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el regidor d’Urbanisme, Enrique Gómez, van participar aquesta setmana en l’acte de presentació del Pla zonal que es va dur a terme a l’Arxiu Comarcal amb l’assistència del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Pere Pons, i alcaldes i regidors dels municipis beneficiàries d’aquestes actuacions; durant el qual es van traslladar tots els detalls dels diferents projectes.

Així, la intervenció al camí que comunica el nucli de Masquefa amb la urbanització del Maset -i que enllaça amb la carretera B-224 servint de suport al trànsit intermunicipal que des d’ambdós nuclis s’accedeix al corredor de la B-224- començarà el quart trimestre d’aquest 2021 amb la redacció de l’estudi informatiu. El projecte constructiu està previst pel tercer trimestres de 2022; i l’inici de les obres s’ha calendaritzat per al primer trimestre de 2024.

L’àrea afectada és d’1,15 quilòmetres i les actuacions que es duran a terme permetran dotar el camí d’unes característiques adequades per a ser incorporat a la xarxa local de carreteres, incloent amplades mínimes en funció d’orografia i trànsit previst i millores de traçat si s’escau.