La festa de la Ciutat Gegantera que Masquefa està preparant per als dies 9 i 10 de juny continua guanyant adeptes. Dissabte la Colla de Geganters i Grallers, acompanyada del regidor de l’Ajuntament Carles Ventura, va ser a la Seu d’Urgell per convidar totes les colles catalanes a participar-hi i per mostrar-los les nombrosos raons de pes que tenen per no perdre-se-la.

La delegació masquefina va participar en l’assemblea de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya celebrada a la Seu, l’última localitat que va ser Ciutat Gegantera, on va exposar el programa d’activitats que està organitzant per al 9 i 10 de juny. Ho va fer mitjançant la projecció d’un original audiovisual en què dues rèpliques en miniatura dels gegants de Masquefa, l’Isidre i la Magdalena, fetes de plastilina, van explicar els actes que ens esperen i van donar a conèixer els llocs que els acolliran. El vídeo va finalitzar amb l’himne de la Ciutat Gegantera 2012, ‘Gegants al carrer’, composat pel grup local The Trumpets of Falopy.

En el torn de parlaments, la cap de la colla masquefina, Elena Fàbregas, i el coordinador de l’agrupació de colles anoienques, Ramon Juan, van animar els assistents a venir a Masquefa els dies 9 i 10 de juny per gaudir del gran esdeveniment del món geganter. També ho va fer el regidor Carles Ventura, qui va explicar els esforços que s’estan fent per organitzar la festa malgrat el context d’adversitats econòmiques, i va afirmar que la celebració és una oportunitat per a tot el poble.

El 23 de març, presentació oficial
D’altra banda, el divendres 23 de març es farà la presentació oficial de la festa de la Ciutat Gegantera a Masquefa, en un acte públic obert a tothom. La sessió tindrà lloc a les 6 de la tarda al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) i servirà per conèixer amb detall el programa d’activitats.

La festa de la Ciutat Gegantera es concentrarà en dos dies. El 9 de juny es farà la benvinguda de les autoritats a l’Ajuntament, el pregó i la inauguració del monument a la Ciutat Gegantera, jocs gegants per a infants, un grafit tradicional per als més joves, tallers de mostres tradicionals per a totes les edats (ball de bastons, ball de gitanes, castells…), una visita històrico-turística per Masquefa, una visita al CRARC, una plantada de gegants, una mostra de balls protocol·laris de gegants d’arreu de Catalunya, quatre cercaviles de gegants simultànies, un sopar de colles geganteres, una cercavila nocturna de capgrossos, un castell de focs i una nit de concert.

Per al dia 10 hi ha previst un toc de matines, un esmorzar geganter, una plantada de gegants a diversos indrets de la vila, quatre cercaviles simultànies i els actes protocol•laris de traspàs de la Colla de la Seu (Ciutat Gegantera 2011) a la Colla de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012). A més, del 4 al 10 de juny es podrà visitar una exposició de capgrossos a la Biblioteca.

Es busquen voluntaris
Perquè la festa de Ciutat Gegantera 2012 sigui un èxit cal l’ajuda de tots els masquefins. Els organitzadors cerquen voluntaris de punt d’informació, voluntaris acompanyants de colla gegantera, voluntaris de cercaviles, voluntaris d’avituallament de cercaviles, voluntaris d’àpats, voluntaris d’allotjament, i voluntaris d’activitats.

Les persones que vulguin fer de voluntaris han d’omplir la fitxa que se’ls va lliurar en la reunió que es va fer el mes passat a Masquefa, o bé anar a buscar-la a la nova Biblioteca (un dels punts d’informació de la Ciutat Gegantera 2012) , i retornar-la omplerta a la Biblioteca. La fitxa també es pot descarregar de la pàgina web www.ciutatgegantera2012.cat i fer-la arribar per correu electrònic a l’adreça voluntaris@ciutatgegantera2012.cat.

Per a més informació sobre la festa de Ciutat Gegantera podeu consultar la pàgina web www.ciutatgegantera2012.cat.