La cinquena edició de la festa del Dia d’Andalusia –organitzada per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores- va tornar a repetir l’èxit dels anys anteriors i va omplir la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo. Molts vilatans de Masquefa, però també d’altres localitats veïnes, com ara Piera, Martorell, Sant Andreu de la Barca o Sant Esteve Sesrovires, van gaudir d’aquesta celebració que pretén reunir la comunitat andalusa, almenys una vegada a l’any, perquè pugui recordar i mantenir vives les seves arrels.

La festa, amb entrada gratuïta, va arrancar amb una emotiva interpretació de Els Segadors encadenada amb l’himne d’Andalusia, a càrrec del cor de la cofraria, que també va fer aplaudir el nombrós públic amb la resta de peces del repertori. Després van ser els grups de nenes i d’adultes de l’entitat les que es van enfilar a l’escenari per protagonitzar diverses actuacions de flamenc que van fer posar drets els assistents.

La commemoració del Dia d’Andalusia es va tancar amb l’actuació estel·lar del grup convidat, el quadre flamenc Música en el Alma, dels Tarantos de Barcelona. Els ‘cantaores’, ‘bailaores’, guitarristes i percussionistes d’aquesta reconeguda i prestigiosa formació van posar el brillant punt final a una celebració que any rere any bat rècords de participació.