Un any més, la Fira de Tastets es presenta com un dels plats forts i més esperats del cap de setmana, ja que es podran degustar productes gastronòmics típics de la zona. Descarrega’t el díptic de la festa.

Masquefa ja ho té tot a punt per celebrar, dissabte 16 i diumenge 17 de setembre, una nova edició de la Festa del Raïm. Es tracta d’una fira tradicional molt arrelada al municipi que pretén recordar els orígens de Masquefa relacionats amb la vinya, el camp i els productes de la terra. Al llarg de tot el cap de setmana, la vila s’omplirà d’activitats lúdiques i culturals destinades a tots els públics.

L’esperada Fira de Tastets de vins i caves, restauració i pastisseria serà, de nou, un dels plats forts de la festa. Bodegues, cellers, restauradors i pastissers locals oferiran els seus productes als visitants, els quals podran conèixer i degustar la gastronomia de Masquefa i de la comarca de l’Anoia. A més, els que acudeixin a la fira gaudiran de l’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina, tallers i jocs antics per als infants, la caravana dels ruquets, el tradicional Concurs de Tastavins i actuacions musicals. A més, gràcies a la col·laboració de Masquefa Comerç, els més menuts també podran gaudir d’una màquina de crispetes.

La Festa del Raïm comptarà novament amb dues activitats que se celebren des de fa anys i que rememoren els orígens de la vila. La popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet tindrà lloc dissabte a les 18.30 hores, de manera que els carrers de Masquefa veuran com es transportava el raïm antigament. Un cop finalitzi el recorregut, serà el torn per la trepitjada popular de raïm a la plaça Josep M. Vila.

Diumenge al matí serà sinònim d’esports, amb una pedalada familiar i una masterclass d’steps. També la música tindrà un paper destacat a la festa. En concret, dissabte a la nit hi haurà l’actuació d’Aitor Aljoma i Abel Jazz; i diumenge a la tarda, “La petita simfonia” a càrrec d’Arcattia, en el marc del ‘Masquefa sona bé’.

Masquefa obrirà la Festa del Raïm el dissabte, amb una exposició de pintures, dibuixos i escultures d’artistes locals, que es podrà visitar al Casal d’Avis d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores.