El 17 i 18 de setembre el municipi acollirà diferents propostes per a tots els públics i adaptades a la Covid-19 per a homenatjar el món de la vinya i el camp. Descarrega’t el programa d’activitats.

Aquest mes de setembre Masquefa tornarà a reviure els seus orígens relacionats amb la vinya, el camp i els productes de la terra a través d’una nova edició de la Festa del Raïm; una festivitat de caire popular organitzada anualment per l’Ajuntament –amb el suport de la Diputació de Barcelona i de Masquefa Comerç- i que any rere any suma nous adeptes i nous públics delerosos de descobrir quin és el vincle que uneix la vila amb el món de la viticultura.

Enguany, la Festa del Raïm torna a celebrar-se a Masquefa després que l’any passat quedés suspesa per la pandèmia. I ho farà els dies 17 i 18 de setembre amb diferents propostes de caire lúdic i tradicional per a tots els públics; totes elles, adaptades a les mesures de seguretat i restriccions per la Covid-19. En aquest sentit, els assistents hauran de complir en tot moment les directrius sanitàries establertes.

Entre les activitats hi ha la tradicional Fira de Tastets, que tindrà lloc el dissabte, de 12 a 15 h i de 17 a 23 h, a la plaça Josep Maria Vila (l’aforament estarà limitat. L’entrada s’ubicarà al carrer Escoles i la sortida al passatge Bastoners); concerts, un correfoc estàtic (el públic no podrà participar-hi), demostracions, animació infantil, xerrades, el concurs de tastavins o la trepitjada popular.

 

El programa complet d’activitats el podeu consultar a través del següent enllaç.

Si el voleu imprimir, podeu descarregar-vos-el en alta resolució aquí.

 

La Biblioteca Municipal celebra el seu 10è aniversari

La Festa del Raïm d’aquest 2021, a més, comptarà enguany amb un convidat d’excepció: la Biblioteca Municipal que enguany celebren els seus primers 10 anys de vida. Per tot plegat, l’equipament obrirà aquesta efemèride tan simbòlica a tota la població organitzant els dies 15, 16 i 17 de setembre diverses activitats com un taller familiar d’estampació de punts de llibre, una trobada literària amb l’escriptora Empar Moliner o l’espectacle familiar “Taulell d’estiu”.

L’Ajuntament convida els veïns a gaudir de la proposta i agraeix a totes les entitats col·laboradores la seva implicació en el projecte.

 

RECOMANACIONS:

En els actes culturals dels concerts al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo el divendres 17 i dissabte 18 de setembre:

  • L’assistència a tots els actes serà gratuïta.
  • Els concerts es faran al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo amb un aforament del 70%, 230 assistents asseguts.
  • Recomanem rentar-vos les mans amb el gel hidroalcohòlic que trobareu en el mateix recinte.
  • El públic ha de romandre assegut.
  • Per tal d’evitar possibles aglomeracions, es recomana assistir-hi amb 15 minuts d’antelació.
  • No es permet consumir aliments i begudes.
  • L’entrada i la sortida del públic ha de realitzar-se de manera escalonada pels llocs indicats, garantint la distància entre persones i seguint les indicacions dels organitzadors. Cal evitar aglomeracions.
  • És obligatori assistir amb mascareta.
  • No poden assistir persones amb símptomes de Covid-19 o que hagin estat en contacte directe amb un malalt.
  • Als concerts hi haurà WC però és recomanable no fer-los servir. Només en cas d’urgència.
  • Correfoc estàtic infantil organitzat per la Colla Infantil de Pixafocs i Cagaspurnes, Diables de Masquefa es farà el divendres 17 de setembre de 2021 a les 20.30h. Al llarg de la Pl. Estació, c/ Escoles, c/ Major i davant parròquia la colla infantil cremarà en diversos punts essent l’espectacle estàtic. Està prohibit que els espectadors participin en el correfoc estàtic infantil.

A la fira de tastets del dissabte 18 de setembre:

  • L’activitat de les fires mercat resta condicionada a una reducció al 70% de la capacitat d’aforament màxim del recinte, amb un nombre màxim d’assistents de 3.000 persones. L’aforament màxim permès en el recinte firal serà aquell que permeti garantir una superfície de seguretat mínima de 2,5 m2 per persona i mantenir sempre una distància d’1,5 metres entre persones. 630 persones.
  • L’entrada a la fira s’efectuarà pel carrer Escoles i la sortida pel Passatge Bastoners.
  • Caldrà posar a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida a l’entrada del recinte firal, i hauran d’estar sempre en condicions d’ús.
  • Pel que respecta al recinte firal en celebració, s’estableixen amplades de passadissos adequades i canvis en els fluxos de trànsit per a una gestió ordenada, i s’han de fixar sentits de direcció clars en què els encreuaments predominants, en cas d’existir, hauran se ser especialment augmentats d’amplada o gestionats per a assegurar el manteniment de la distància personal.
  • Es desaconsella la distribució de materials als expositors i visitants (documents, fullets, packs de benvinguda, etc.).
  • En aquells casos en què s’ofereixin serveis de degustació a visitants, el producte s’oferirà, preferentment envasat, en format individual, perquè el visitant pugui agafar-lo per l’envàs i degustar-lo posteriorment en una zona especialment habilitada, després d’haver-se higienitzat les mans.
  • Es permet celebrar aperitius a fires comercials i activitats assimilables, sempre que compleixin una distància de seguretat d’1,50 metres entre les taules, que es presentin els aliments en format individual i que segueixin els criteris establerts en el pla sectorial corresponent aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
  • La ciutadania ha d’adoptar les mesures necessàries per evitar la generació de riscos de propagació de la infecció de la COVID-19: la higiene freqüent de mans, el manteniment de grups de convivència habitual al més estables possible, la distància física interpersonal de seguretat i l’ús de mascareta.
  • La trepitjada popular es farà respectant les mesures de distanciament de 1,5 metres entre els participants a la cua i en la trepitjada. La cua es farà al passatge bastoners. És obligatori l’ús de la mascareta.

L’Ajuntament de Masquefa es reserva el dret d’admissió en cas que aquestes normatives no siguin complertes per l’espectador. I es reserva el dret a cancel·lar qualsevol espectacle que s’estigui realitzant si el públic no respecta les mesures de protecció i seguretat.

El programa d’actes de la Festa i la celebració de les diferents activitats estarà condicionat a l’evolució epidemiològica i a les mesures de seguretat i restriccions sanitàries vigents.

Qualsevol canvi en el programa d’activitats per aquest motiu o per previsió de pluja es comunicarà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.