Tot a punt per a una nova edició de la tradicional Festa del Raïm. Aquest cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 de setembre, els masquefins podrem tornar a recordar els nostres orígens vinculats a la vinya i el camp amb aquesta celebració que, els darrers anys, s’ha potenciat amb la introducció d’algunes novetats.

(Consulteu la  programació)

Una d’elles ha estat la Fira de tastets i venda de vins, caves, embotits, restauració i pastisseria, que aquest 2015 tornarà a ser un dels elements centrals de la festa. Durant tota la jornada de dissabte, de les 12 del migdia a les 3 de la tarda, i de les 6 de la tarda a les 10 de la nit, diverses bodegues, cellers, xarcuteries, restauradors i pastisseries locals i de l’entorn instal·laran les seves parades a la Plaça de l’Estació perquè els visitants puguin llepar-se els dits amb els tastets que oferiran a preus assequibles (d’1 a 3 euros).

En la fira es podran degustar els productes de les fleques Mora Tradició Fornera des de 1884 i Forn de Pa Mora, de Flor Ametller (formatges i vi), dels restaurants Come d Pizza, Cal Cuiner i Kan Bakus, de l’establiment Punt Taronja, i dels cellers Joan Raventós Rosell-Heretat Vall Ventós, Bodegues Aracat i Birreta de Torrelles.

Els visitants podran comprar les fitxes-tiquets per als tastets i les copes gravades amb el logotip de la Festa del Raïm 2015 en el punt de venda que hi habilitarà l’Ajuntament.

Per tal de dinamitzar la fira de tastets i afavorir l’assistència de públic hi haurà activitats complementàries com una caravana de ruquets gratuïta per als més petits, jocs gegants i populars per als infants, i una demostració d’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb fassina, amb degustació per al públic. Com a novetat, podrem gaudir també d’una mostra d’oficis, amb un picapedrer, un bufador de vidre, un manyà, un escultor i un premsador de vi.

La tradició tindrà novament un gran protagonisme en la Festa del Raïm amb dues activitats que, any rere any, resulten multitudinàries. El mateix dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, es farà la popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet, els quals transportaran el raïm pels carrers de Masquefa tal i com es feia antigament. El recorregut començarà al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo i, al voltant de 2/4 de 8, finalitzarà a la Plaça de l’Estació, on tindrà lloc la trepitjada popular.

La Festa del Raïm 2015 continuarà diumenge amb el concert ‘Estimat convidat 2.0’, a càrrec del grup Painomi. Es farà a la Plaça de l’Estació a les 6 de la tarda. En cas de pluja es traslladaria a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo.

A més, ja divendres, i també dissabte i diumenge, el Casal d’Avis acollirà una exposició de pintura, dibuix i escultura d’artistes masquefins. La mostra, organitzada per la Comissió Exposició Artistes Locals, es podrà veure tots tres dies de les 10 del matí a la 1 del migdia, i de les 4 a les 8 de la tarda. L’exposició s’inaugurarà el dijous a les 6 de la tarda.

La Festa del Raïm té el suport de la Diputació de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’ADF, Can Massana, Carros i Cavalls d’Antoni Malet de Sant Llorenç d’Hortons, Explotacions Agrícoles Junyent, Punt Taronja, la Comissió Exposició Artistes Locals, Protecció Civil i Ràdio Masquefa.