Masquefa va viure aquest cap de setmana tres dies d’autèntica ‘festa rocíera’. La celebració va ser un gran èxit de participació, especialment el festival de flamenc i sevillanes que es va fer dissabte a la Sala Polivalent i el pati de la Rojo.

El recinte es va omplir de gom a gom per veure les actuacions del grup Candelaria, amb el guitarrista masquefí Diego entre les seves files, el ‘cantaor’ també de Masquefa El Garri, l’escola de ball de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, acompanyada del Centre Cultural Andalús de Sant Andreu, i el grup Amanecer de Piera. Especialment aplaudida va ser l’actuació estel•lar de Leo Rubio, que va fer que tothom es llancés a ballar.

La participació va ser igualment destacada en les altres activitats organitzades per la Festa del Rocío. La celebració ja s’havia estrenat el divendres a la tarda amb una sessió de música a l’aire lliure, al pati de la Rojo. Dissabte al matí, abans del festival de flamenc i sevillanes, es va fer el tradicional recorregut ‘rocíero’ pels carrers de Masquefa i un dinar popular que va reunir més de 100 comensals.

La Festa del Rocío es va tancar diumenge amb una missa ‘rocíera’ a l’Església de Sant Pere, en què va destacar l’actuació del Coro de la Plaza Macael d’Esplugues.
Organitzada per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, la Festa del Rocío arribava aquest any a la catorzena edició. La celebració està ja plenament consolidada i any rere any és capaç d’atraure un gran nombre d’assistents, no només de Masquefa sinó també d’altres municipis veïns.