La Festa Major de Santa Magdalena ja truca a la porta. La celebració s’estrenarà divendres –la primera de cinc intenses jornades de festa- amb una marató de 12 hores de Ràdio Masquefa. De les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 5 de la tarda a les 10 de la nit, l’emissora municipal (91.6 FM) s’instal·larà davant de la nova Biblioteca i oferirà una programació especial en directe. Al matí durà a terme un taller per a infants en què se’ls ensenyarà a escoltar la ràdio i es regalaran samarretes. A la tarda es farà un concurs de ‘karaoke’ i l’emissió de música de ‘guateque’ amb un ‘speaker’ que animarà tothom a ballar. També es regalaran entrades per a la piscina i un val de descompte del 50% en l’abonament mensual.

La jornada de divendres també inclourà, a les 6 de la tarda, a l’Alzinar, la inauguració de tres exposicions: la de dibuixos manga de Núria Isart, la de reproduccions de gegants de cartró pedra d’Eulàlia Bosch, i la de programes de cinema antics de Marta Esteve.

A més, després del tradicional repic de campanes, a 2/4 de 7 de la tarda, començarà a la plaça de l’Estació un espectacle d’animació amb la Companyia Set de So.

Mitja hora més tard, a les 7, la Capella del Roser acollirà la inauguració de l’exposició ‘1.050 anys de Parròquia a Masquefa, l’Església de Sant Pere i la Santa Creu’, a càrrec de Juli Molano. Aquesta exposició, que mostrarà el primer document on apareix el nom de Masquefa, és una de les grans novetats del programa de la Festa Major de Santa Magdalena que han organitzat l’Alzinar i l’Ajuntament, amb la col·laboració del teixit associatiu.

També divendres, a les 8 de la tarda, es farà el sorteig de llotges de l’Envelat a les oficines de l’Alzinar. Els interessats encara poden reservar llotges fins al mateix divendres.

Una hora més tard, a les 9 del vespre, els Pixafocs i Cagaspurnes, Colla Infantil de Diables de Masquefa, oferiran un correfoc infantil ple de llum i soroll.

I, a les 10 de la nit, gaudirem a l’Envelat del sopar de festa major, aquest any amb un format més popular i econòmic. Els tiquets, que tenen un preu de 15 euros, també es poden comprar fins al mateix divendres a les oficines de l’Alzinar.

El primer dels cinc dies de Festa Major es tancarà amb la representació a l’Envelat de l’obra ‘El jardí de les malícies’, a càrrec de Teatre al Detall, i amb la disco mòbil que, a partir de la 1 de la matinada, oferirà el DJ Quim a tots els qui tinguin ganes de moure l’esquelet i no trobin l’hora d’anar a dormir.

Tradició i novetats
La de divendres serà la primera de cinc intenses jornades de gresca. I és que la Festa de Santa Magdalena s’allargarà fins al dimarts 23 de juliol. Durant tots aquest dies gaudirem d’una àmplia agenda d’activitats per a tots els gustos i totes les edats.

El programa combina les activitats tradicionals amb algunes novetats que li aporten aire fresc. Entre els actes de sempre, destaquen la missa, el fabulari, el sopar de festa major, la cercavila i el correfoc, així com també la passada, la serenata, les sardanes, el concert de festa major, el sarau o el ball de gala, aquestes darreres amb la presència, per 66è any consecutiu, dels incombustibles Montgrins. Pel que fa les novetats, la més destacada és l’exposició ‘1.050 anys de Parròquia a Masquefa, l’Església de Sant Pere i la Santa Creu’.

Error en l’horari del bàsquet

D’altra banda, els organtizadors informen que l’activitat Bàsquet 3X3, triples i two-ball es farà dissabte 20 de juliol a partir de les 9 del matí, i no a les 8 com s’indica erròniament en el programa.

(Consulteu la programació)

Domassos per engalanar balcons i finestres
També com a novetat l’Ajuntament ha posat a la venda uns domassos per engalanar balcons i finestres aquestes festes. Els domassos reprodueixen les siluetes de dues construccions emblemàtiques de Masquefa –la façana de l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i el campanar de l’església- així com també l’esclat d’uns focs d’artifici. S’acompanyen del lema ‘Masquefa està de festa’, de manera que podran utilitzar-se també per la resta de celebracions populars de la vila.

Les banderoles, que s’han confeccionat en diferents colors, es poden adquirir a les dependències de l’Ajuntament (C/ Major, 93) i del Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60), així com també en alguns establiments. El preu és de 4 euros.