Els darrers dos anys s’han recollit a Masquefa un total de 67,34 tones de roba usada a la qual se l’hi ha donat una segona oportunitat.

Totes aquelles persones que dissabte 1 de juny visitin la Fira de la Infància i la Joventut de Masquefa podran participar de la campanya solidària de recollida de roba usada que la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament i l’entitat social Solidança/Roba Amiga duran a terme al llarg de la jornada.

A tota la roba recollida se li donarà una segona oportunitat a través d’aquesta associació que es dedica a la recuperació del tèxtil i el calçat i que treballa per a la generació de llocs de treball, la inserció de persones en situació o amb risc d’exclusió social i per a la millora social implícita que comporta aquesta activitat de gestió de residus.

Solidança, que treballa sota el lema “Un compromís per les persones i una aposta pel medi ambient”, es dedica a promoure la inserció sociolaboral i les accions formatives de col·lectius en situació de vulnerabilitat social a través d’activitats vinculades a la gestió integral dels residus.

Solidança/Roba Amiga col·labora amb els ajuntaments per complir amb els objectius de reciclatge del residu tèxtil, alhora que fomenta l’economia circular als municipis i la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

En aquest sentit, aquesta iniciativa social de recollida de roba usada també té una vessant ambiental i que va en línia amb la prevenció de residus. I és que el Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20) estableix entre els seus objectius valoritzar un mínim del 95% dels residus tèxtils i de calçat recollits selectivament a Catalunya el 2020.

Una línia d’acció compartida per l’Ajuntament i que ha permès que només en els darrers dos anys s’hagin recollit a Masquefa un total de 67,34 tones de roba usada. Per tot plegat, el consistori convida els masquefins a acostar-se al contenidor taronja de Solidança/Roba Amiga que tinguin més a prop per a contribuir a la campanya amb les seves aportacions durant tot l’any.